Lucien Arkas, TUSİAD Yönetim Kurulu’nda

Ocak ayında İstanbul’da gerçekleşen TUSİAD Genel Kurulu’nda Yönetim Kuruluna seçilen Lucien Arkas, TUSİAD’da ayrıca Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı olarak da görev yapacak.

Türkiye’nin en etkin iş dünyası topluluğu olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TUSİAD) Ocak ayında yapılan 40’ıncı Genel Kurulu’nda yeni dönem yönetim kurulu belirlendi. Ümit Boyner başkanlığındaki 11 kişilik yönetim kurulunda Lucien Arkas’la birlikte Mehmet Ali Aydınlar, Cansen Başaran Symes, Tayfun Bayazıt, Haluk Dinçer, Erman Ilıcak, Ali Kibar, Volkan Vural ve Muharrem Yılmaz yer alıyor. Lucien Arkas Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanlığı görevini de yürütecek. Seçimlerden sonra konu hakkında görüşlerini belirten Arkas “TUSİAD’ın Yönetim Kurulu’nda olmaktan mutluyum. Bunun yanında Yurtdışı İletişim Komisyon Başkanlığı görevimde bulunuyor. Bu görev kapsamında Türkiye’nin yurtdışında tanıtılmasına katkıda bulunmak ve geliştirilecek projeler ile ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlamak önemli vazifem” dedi. Lucien Arkas TUSİAD’da daha önce Ulaştırma Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Komisyon Türkiye’nin yurtdışında en iyi şekilde tanınması için çalışıyor

TUSİAD Genel Sekreterliği bünyesinde yer alan Yurtdışı İletişim Bölümü’nün desteği ile çalışmalarını sürdüren Yurtdışı İletişim Komisyonu 2005 yılında kuruldu. Komisyon; Türkiye’nin uluslararası tanıtımına yönelik projeler üretiyor, AB ile olan ilişkilerinin verimli bir şekilde yürütülmesi ve Avrupalı karar vericiler ve Avrupa kamuoyu nezdinde oluşmuş önyargıların giderilmesi amacıyla yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli faaliyetler sürdürüyor. 2007 yılından itibaren, yurtdışında gerçekleştirilmesi planlanan iletişim ve tanıtım etkinliklerini belirli bir stratejiye oturtmak amacıyla Almanya ve Fransa’da yerleşik halkla ilişkiler firmaları ile çalışılıyor. Lucien Arkas başkanlığındaki Yurtdışı İletişim Komisyonu bünyesinde Almanya ve Fransa’da iki çalışma grubu bulunuyor.
 

Editör: TE Bilişim