Libya’daki limanın dubaları Aliağa’dan 
 
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Makbosan AŞ, yapımı süren Misurata Limanı’nda kullanılmak üzere Libya’ya 3 milyon dolarlık duba ihraç etti.

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde 10 milyon metrekare alana kurulu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) faaliyet gösteren Makbosan Teknolojik İmalat Montaj ve Denizcilik A.Ş, mali ve ticari piyasalardaki daralmayı ihracatla aşmak için çalışmalarını hızlandırdı. Şirket, yapımı süren Misurata Liman inşaatında kullanılmak üzere imal ettiği iki Jack-Up sistemli dubayı Libya’ya gönderirken, Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, sözkonusu ihracatın kriz ortamında Türkiye ve Aliağa ekonomisi için büyük bir umut olduğunu söyledi.

Bu özellik Türkiye’de ilk

ALOSBİ’de 5 bin metrekare alana kurulu Makbosan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Duru, dubaların bu özellikleriyle Türkiye’de ilk kez inşa edildiğini belirterek şunları söyledi:“Dubalar, 28 metreye 11 metre çalışma alanına sahip. 2.2 metre yüksekliğinde ve 240 ton ağırlığında. Jack Up sistemli dubalar, 24 metrelik 4 adet ayak üzerinde, bilgisayar kontrollü şekilde, deniz tabanından yükselebiliyor. Aldığımız siparişi dört ay gibi kısa sürede teslim ettiğimiz için çok mutluyuz.”

Ekonomiye moral veriyor

Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka, bölgede faaliyet gösteren bir şirketin kriz koşullarına rağmen üretim yapıp, istihdam yaratarak ihracat gerçekleştirmesinden gurur duyduklarını belirtti. Saka, “ALOSBİ’deki yatırımcılarımız, sadece İzmir ve Ege’ye değil, Türkiye ekonomisine de moral veriyor. İki adet dubanın imal edilip ihraç edilmesi sürecinde 60 kişiye iş, ekonomiye 3 milyon dolar sağlandı” dedi.
 

Editör: TE Bilişim