Kumanyacılar Türkiye’den Geleceğe Uzanıyor

Uluslararası Kumanyacılar Birliği ISSA’nın 15-17 Ekim tarihlerinde İstanbul Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirilecek 54.Kongre ve Fuarı’na (İstanbul ISSA 54) sayılı gün kaldı. Etkinliğin aynı dönemlerde gerçekleştirilecek Uluslararas Feribot İşletmecileri Birliği’nin (Interferry) 34. Genel Kurulu’yla çakışması dolayısıyla daha yoğun bir katılıma sahne olması bekleniyor.

“Geleceğe Bağlamak” temasıyla düzenlenen etkinlik, Denizcilik Müsteşarlığı, İMEAK DTO/İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Odası tarafından destekleniyor.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Metin Kalkavan açacak

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan’ın açış konuşmaları sunacağı denizcilikle ilgili tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile sektörden pek çok kişinin katılımının beklendiği 16 Ekim’deki açılışın ardından etkinlik, sektörü ilgilendiren konferans ve atölye çalışmalarının yanı sıra resepsiyonlar, yemekli Boğaz Turu ve ayrıca isteyenler için Truva-Anzak, Kapadokya, Efes-Bergama, Adalar turları ile  devam edecek.

  • Yer : İstanbul Polat Renaissance Otel
  • Tarih : 16 Ekim 2009
  • Saat : 09.15

ISSA (Uluslararası Kumanyacılar Birliği)

1955 yılında kurulan ISSA, IMO ve UNCTAD’da STK statüsüyle yer alıyor olup 43 ülkeden tam üye ulusal kumanyacılık dernekleri ve diğer 52 ülkeden yan üye kumanyacılık firmaları olmak üzere 2,000 dolayında üyeye sahip.

TURSSA (Türk Kumanyacılar Derneği)

2003 yılında sektörü İMEAK DTO’ya bağlı bir birim olarak temsil etmek için kurulan Dernek, 40’a yakın belirli standartları yakalamış kumanyacılık firması üyeye sahip.

“KUMANYACILIK” nedir?

“Gemi Tedarikçiliği” ya da “Kumanyacılık”; gemilere gıda maddelerinin yanı sıra yedek parçadan beyaz eşyaya, mobilyalara kadar pek çok ihtiyaç duyulan ürünlerin, stoklamadan teslimine kadar detaylı sunulduğu bir hizmet olarak tarif ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim