Gerçekleştirilen toplantıda bir çok gündem maddesine değinildi. Toplandıta DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşma yaptı. Konuşmasında Denizcilik Bakanlığı tartışması hakkında görüşlerini meclis üyelerine aktardı. Kalkavan, çalışmalar bakımından Denizcilik Bakanlığından daha önde olduklarını sadece Denizcilik Müsteşarlığının değil, ulaştırmanın tamamının denizcilerin kontrolünde olduğunu bunun entegrasyon oluşturduğunu ve denizcilik açısından çok başarılı adımlar atıldığını dile getirdi.

Hızla büyüyen denizcilik eğitiminde öğretim görevlisi eksikliği duyulduğunu da değindi.

İzmir'deki acentelerin KDV beyannamelerinden kaynaklanan cezalar hakkında Gümrük Müsteşarı ve Gümrükler Genel Müdürü ile görüşmeler yaptığını, modernizasyonun hızla ilerlemesi nedeniyle belgelerin ortadan kalkıp elektronik ortama geçirilmesi ile problemler yaşandığı dile getiren Kalkavan, bu problemlerin bir tarafın hızla gelişip diğer tarafın bu hıza ayak uyduramaması nedeniyle yaşandığını söyledi. Son 2 yıldır en önemli problemin bu konu olduğuna çıkarılacak torba kanunu ile bir problemin çözüleceğine inandıklarına da önemle değindi.

Koster Filosu projesi için, 5 000 tonluk 50 ye yakın geminin uzun vadeli finansmanla yaklaşık % 85 kredilendirme ve düşük faiz imkanı ile Türkiye'de koster Filosunu yenileme çalışmalar yapıldığını dile getiren Kalkavan, Hollanda ile finansman olması için görüşüldüğünü bu konuda armatörlere bilginin daha sonra verileceğini söyledi.

Ayrıca Metin Kalkavan, her partiden bir milletvekilinin denizcilik sektöründen birisinin olması gerektiğini bunun sektör açısından önemli olduğuna önemle değindi.

Editör: TE Bilişim