KOSDER Personel Müdürlerini bir araya getirdi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), personel müdürlerini bir araya getirdi. EKOL Denizcilik Gemi Adamları Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda sektörün sorunları ele alındı.

Toplantı KOSDER İnsan Kaynakları Danışmanı Tibet Özay, EKOL Denizcilik Eğitim Müdürü Vurgun Karayel ile TURKON Holding İnsan Kaynakları Uzmanı Murat Şahin moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Söyleşi toplantısında gündemin ilk maddesinde simsar firmalar ve bu firmalarla yaşanan sorunlar vardı. Katılımcılar simsar firmaların sektöre verdiği zararları ve bu durumlarda izlenecek yol haritasını tartıştı. Toplantıda üzerinde en çok durulan konu ise; kısa zaman içerisinde uygulamaya konması beklenen Gemiadamları Yönetmeliği değişiklik taslağıydı. EKOL Denizcilik Eğitim Müdürü Vurgun Karayel; değişiklik taslağıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Karayel, taslakta hangi maddelerin olduğunu, yeterlilik belgelerinde ne gibi değişimler olacağını ve belge yenilemeyükseltme için ne tür düzenlemelerin olabileceğini katılımcılara aktardı.

KOSDER İnsan Kaynakları Danışmanı Tibet Özay, transit geçişlerde gemilerin limanlarda bekleme süresinin 168 saate çıkmasının detayları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Özay, 168 saat uygulamasının sadece transit geçişlerde olduğunu ve bu durumun  genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Söyleşide Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan sigorta girişi bildirimlerinde mevzuat değişikliği önerisi de tartışıldı. Ayrıca sektörde özellikle son dönemde yaşanan dolandırıcılık olayları karşısında ne gibi önlemler alınabileceği konusu da masaya yatırıldı.Toplantı, gemi personelinin yeterlilik belgeleriyle yurt dışında yaşadığı sorunların konuşulması, iş güvenliği konusundaki önerilerin dinlenmesi ve karşılıklı fikir alışverişi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim