Uzakyol Kaptanı Serdal Can’ın Denizcilik sektörüne çok önemli bir katkı sağlayacak “Gemi dengesi, Draft sörvey hesabı, Tahıl yüklemesi, Petrol ve kimyasal tankerler hakkında güncel bilgiler ve tanker yükleme hesaplamaları” kitabı yayınlanarak satışa sunuldu.

Kaptan Serdal Can’ın yayımlanan yeni kitabı IMO müfredatının tüm gemi stabilitesini kapsamakla birlikte draft sörvey hesabı ile bulk carrier ve kuru yük gemilerinin hesaplamalarını, NCB’nin formunda gerçek bir tahıl yükleme örneğini de içermektedir. Bunun yanında kitap petrol tankerleri ve kimyasal tanker yükleme hesaplarını ve detaylarını kapsamakta, petrol ve kimyasal tankerler hakkında güncel bilgileri içermektedir.

Kitapta petrol tankerlerdeki inert gaz sistemlerinin çalışma prensipleri, diyagramları ve fotoğrafları, Kimyasal tankerlerde yeni inert gaz jeneratörlerin çalışması prensipleri, fotoğrafları, tankerlerde kullanılan pompalar ve remote kontrol valfleri, hidrolik güç ünitelerinde aktüatörlere kadar sistemin nasıl çalıştığı ve diyagramları ve fotoğraflarına yer verilmiş, kimyasal yük kategorileri, gemi tipleri, yüklerin tehlikeleri, gaz ölçüm aletleri ve nasıl çalıştıkları anlatılmıştır.

Kaptan Serdal Can'ın Gemi dengesi, Draft sörvey hesabı, Tahıl yüklemesi, Petrol ve kimyasal tankerler hakkında güncel bilgiler ve tanker yükleme hesaplamaları” isimli yeni kitabını [email protected] adresinden e-mail göndererek sipariş verebilirsiniz.

Uzakyol Kaptanı Serdal Can kimdir?

1967 yılında İzmit'te doğan, Deniz harp okulu mezunu Kaptan Serdal Can 1988 tarihinden itibaren değişen tonajlardaki dökme yük, general kargo, konteyner, Ro-Ro, kuru yük gemilerinde ve petrol/kimyasal tanker gemilerinde zabit, 1.zabit ve uzak yol kaptanı olarak görev yaptı. 5 yıl tüdev deniz eğitim merkezinde öğretim görevlisi olarak, 2 yıl National business academy’de öğretmen olarak çalışan Kaptan Can, 1 yıl Özel mercan gemiadamları kursunda ve 5 yılda Özel Turgutreis gemiadamları kursunda uzman eğitici olarak çalışmasının yanısıra denizcilik mahkemelerinde 12 yıl bilirkişi olarak hizmet verdi.

Daha önce Kaptan Serdal Can’ın Denizciler İçin Gemi İnşa, Gemi Stabilitesi-1, Gemi Stabilitesi-II, Cargo Handling for Mates and Masters kitapları yayımlandı.

Editör: TE Bilişim