Kamu teknesi Tuzla’da yapılacak 

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, krizden etkilenen denizcilik sektörü için tedbir aldıklarını belirterek ‘Tersaneleri canlı tutmak için kamu taleplerini sektöre yönlendiriyoruz’ dedi

THY’NİN Kenya’ya başlattığı uçuş sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Bakan Binali Yıldırım, krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Krizin en fazla etkilediği sektörlerden olan denizcilik için iki ayrı tedbir aldıklarını da açıklayan Bakan Yıldırım ‘Mevcut ihracata yönelik ve yarım kalan teknelerin yapımının tamamlanması için Eximbank’tan kredi kullandırıyoruz’ dedi.

Yıldırım sektör için alınan diğer önlemi ise şöyle açıkladı: ‘Ayrıca tersaneleri canlı tutmak için kamu başta olmak üzere ihtiyaçları ve talepleri bu sektöre yönlendiriyoruz. Bu da sektörü ayakta tutacak.’ Ekonomik krizle ilgili algılamanın farklı olduğuna da değinen Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım ‘Türkiye’de krize karşı önlemler Avrupa ve ABD’deki gibi olamaz. Oralar krizin merkezi halinde. Krizin etkisi bize farklı oluyor. Dolayısıyla alınan tedbirler de farklı. Onlar krizin öznesi biz tümcesiyiz’ diye konuştu.

Öte yandan hükümetin geçen hafta çıkardığı ‘Torba Yasa’yı Meclis’ten geçirerek ödeme miktarını yüzde 50 artırdığı ‘kısa çalışma ödeneği’ krizdeki işletmeler için can simidi olurken, bazıları için de suiistimal kapısı oldu.

KISA ÇALIŞMA İSTİSMARI VAR

BAKAN Yıldırım, bu konuda attıkları adımın kısa süre içinde olumlu sonuçlar vereceğini belirterek ‘Fakat bunu bile kullanıp fırsatçılık yapanlar olduğunu duyuyoruz’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim