IMO Balast Tank Kuralları Jotun Denizcilik Günleri’nde tartışıldı

Jotun Denizcilik Günleri kapsamında düzenlenen IMO PSPC kuralları ve tersane uygulamaları hakkındaki seminer 12 Mayıs 2009 tarihinde Jotun Gebze Binası’nda denizcilik ve gemi inşa sektöründen yüksek bir katılım ile gerçekleşti.

Denizcilik sektörüne yön veren konuların tartışıldığı Jotun Denizcilik Günleri, dünyanın önde gelen tersanelerinden Daewoo Mangalia Heavy Industries Boya Bölüm Müdürü Young Uok Chung’ın IMO PSPC Kuralları ve Tersane uygulamaları hakkında verdiği sunum ile başladı. Chung, IMO tarafından Ocak 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe koyulan PSPC (Performance Standart for Protective Coating) Kuralları ve Tersane Uygulamaları hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Yaklaşık 2,5 saat süren seminerde, balast tank boya uygulama kuralları, amaçları, yürürlüğe girişi detaylı bir şekilde incelendi. Chung, Kore’nin en büyük tersanesi olan Daewoo’nun blok ve boya prosesinin nasıl işlediğini katılımcılara anlattı. Seminerde, PSPC kurallarının denizde güvenliğin geliştirilmesi ve gemilerden kaynaklanan deniz kirliliklerini önlemek amacı ile oluşturulduğu özellikle vurgulandı. Ayrıca mevcut kriz ortamında, blok ve boya üretim sürecinde alınan önlemler ve öngörüler dikkat çeken konular arasındaydı.

Jotun Denizcilik Günleri devam edecek

Açılış konuşmasında Jotun Boya Murahhas Azası Şükrü Ergün, Daewoo Mangalia Heavy Industries’in ana boya tedarikçisi olarak rol oynadıklarını ve tüm Jotun ürünlerin IMO standartlarına uygun sertifikalarının bulunduğunu vurguladı. Ayrıca Ergün, seminere olan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtirken, Jotun Denizcilik Günleri’nin ilerleyen günlerde farklı konular ile devam edeceğini sözlerine ekledi.


Daewoo Mangalia Heavy Industries Boya Bölüm Müdürü Young Uok Chung ve Jotun Boya Deniz ve İhracat Müdürü Tunç Kazancıoğlu

Editör: TE Bilişim