Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka Başkanlığında İzmir’de Türk P&I Sigorta şirketinin evsahipliğinde bir seminer düzenlendi.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka Başkanlığında, Sahil Güvenlik Komutanlığı Komutanı ve Personeli, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü, İç Sular Genel Müdürlüğü, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, Çevre Dairesi personeli ile 71 Liman Başkanının katılımıyla İzmir’de Türk P&I Sigorta şirketinin evsahipliğinde bir seminer düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısı, son dönemde ortaya çıkan başta çevresel sonuçları olan hadiselerin gemi kaynaklı olması durumunda sigorta ilişkileri konusunun derinlemesine incelenmesini hedefledi. 3 gün boyunca süren seminer İdare ve Liman Başkanlıklarının geniş katılımı ile gerçekleşti. 

Seminerde konuşmacı olarak açılış konuşmasını yapan Türk P&I Yönetim Kurulu Başkanı Aret Taşçıyan’ı takiben UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka konuşmasını yaptı ve organizasyonun fikir babası olan İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli seminerin amacı ve program hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Sonrasında ise Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker sunumunu gerçekleştirdi ve takibinde Umut Can sigortalama teknikleri ve kriterleri hakkında bilgi verildi. 

Türk P&I Sigorta teknik müdürü kaptan Değer Pamuk gemilerde aranan teknik yeterlilikleri P&I perspektifinden sunumu ile açıkladı. Hasar Müdürlüğü adına hasar müdürü Burcu Berrak ve hukuk müşaviri Elif Kaçar Özşahin sunumlarında P&I sigortacılarının hasarlara bakış açısı, hasar yönetimi ve MLC’ nin ülkemizde yürürlüğe girmesi ile sağlanan avantajlar hakkında bilgi verildi. 

Türk P&I ekibinin ardından Çavuş Coşkunsu Hukuk Bürosundan Avukat Çağlar Coşkunsu yolcu talepleri ve TTK’da yolcu taleplerine ilişkin hukuki ve cezai sorumlulukların idare üzerine yansımasından bahsetti. 

Türkiye’ de yerel muhabir olarak hizmet veren Omur Marine Ltd. Şirketinden Av. Çağdaş Kırcalı potansiyel bir örnek hadise üzerinden sigortacılar ve teminatları ile ilgili detaylı çözümleme yaptı. 

Son olarak NSN Hukuk Bürosudan Av. Nazlı Selek Kirliliğe dair uluslararası mevzuatın Türkiye’ de nasıl uygulanacağı hakkında Liman Başkanlarını aydınlatıcı detaylı açıklamalarda bulundu. Seminer sonunda soru ve cevap bölümü ile geçmiş tecrübeler üzerinden bilgi alışverişinde bulunarak seminer sonlandı.

Katılımcılar tarafından sağlanmış olan geri dönüşlere istinaden bilgilendirme seminerinin amacına ulaştığı görüldü. Türk P&I Sigortanın kuruluş amaçlarından biri olan sektör ve idarenin bilgilendirilmesi adına önemli bir örnek teşkil eden bu seminerin belli aralıklarla tekrarı noktasında katılımcılardan yoğun talep geldi.  

Editör: TE Bilişim