İstanbullines: "Davayı kaybetmedik, İDO açıklaması yanıltıcı"

İDO'nun "Davayı Kazandık" açıklamasına karşılık bir açıklama yapan İstanbullines, İDO tarafından yapılan açıklamanın gerçeklei ifade etmediğini belirtiyor.

 KaptanHaber'e de konuyla ilgili bilgi veren İDO yetkilileri; "Davayı kaybetmiş değiliz. İDO Açıklaması gerçekleri yansıtmıyor. Bu nedenle verdiğiniz haberde de yanlış ve eksiklikler bulunuyor" dediler.

İstanbullines daha sonra gönderdiği yazılı açıklamada; "Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (Negmar-İstanbullines) ve rakip firma arasında süren rekabet davasının; rakip tarafından tarafımızca kaybedildiğine ve taşımacılık faaliyetlerimizin durdurulduğuna ilişkin kamuoyuna yönelik açıklamalarının mahkeme kararıyla ve gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmadığını kamuoyuyla paylaşıyoruz." dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Rakip firma, kamuoyunu maksatlı şekilde yanlış bilgilendirerek, Ticaret ve Rekabet Kanunu'na aykırı şekilde davranarak İstanbullines markasını ve bu hattı kullanan misafirlerimizi zor durumda bırakmaya dönük bir tutum sergilemektedir. İlgili mahkemenin verdiği karar; teknik bir karar olmakla birlikte, bu hattaki rekabetin sonlanmasını isteyen rakip marka mahkeme kararını çarpıtarak kamuoyuna yanlış bilgi aktarmaktadır. Mahkemenin verdiği: "Davacının fazlaya ait diğer talep ve davasının ayrıca ihtiyat-i tedbir talebinin reddine dair, davacı vekiliyle davalı Kocaeli Belediye vekili ve davalı Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. vekillerinin yüzüne karşı kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde temyizi kabil olmak üzere verilen karar açıkça okundu, usulen anlatıldı." Karar uyarınca İstanbullines markası yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü tüketici dostu ve rekabetçi fiyatlarıyla 7/24 seferlerine aralıksız devam etmektedir. "

Editör: TE Bilişim