ISGEM Kore’de üst düzey temaslarda bulundu

2018 Yılında Kaptan Levent Akson ve Mühendis Burak Alkoç tarafından kurulan Istanbul Gas & Energy Ship Management son dönemde yurt içinde ve yurt dışında adından sıkça söz ettirmeye başladı. Ülkemizdeki spesifik projelerin yerli ve milli iş gücü ile yönetilmesi, yürütülmesi düsturuyla yola çıkan firma geçtiğimiz hafta Kore’de üst düzey temaslarda bulundu.

ISGEM Kore’li gemi inşaa ve yan sanayi alanlarında üreticiler ile görüşerek 10 ayrı firma ile işbirlikteliği anlaşmaları imzaladı. Firma büyük üreticileri Türkiye’ye getirerek ortak hareket etme, tesis kurma ve bu ‘’know how’’ ile ilerleyerek çıtayı daha da yükseltmeyi hedefliyor. Ayrıca ISGEM Kore’de GS Marine firması ile de partner’lik anlaşması yaparak uzakdoğu pazarında yıllardır faaliyetlerini sürdürürmenin yanı sıra bu alana hakim olmak adına güç birlikteli yaptılar ve Yangsan şehrine ortak bir ofis açtılar.

Kore Gemi İşletmecileri Birliği ve armaörlerle de bir araya gelen ISGEM heyeti, ortak birçok konuda yeni işlere yelken açacaklarını dile getirdiler.

ISGEM uzakdoğuda ve Türkiye’de bazı tersanelerle de yeni nesil gemiler ve inşaalarına yönelik görüşmelerini yoğun şekilde sürdürüyor. Şirket yönetimi önümüzdeki aylarda yeni temsilciliklerine ve projlerine yönelik geniş çaplı bir seminer organize ederek Denizcilik sektörü ile paylaşacaklarını ifade etti

Editör: TE Bilişim