İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, Aliağa ve Kocaeli şube binalarının alımının ardından 4 milyon 590 bin TL bedelle Fethiye Şube hizmet binası satın alımı meclis üyelerince kabul edildi.

Gerçekleştirilen toplantıda 3. gündem maddesi olarak Fethiye Şubesi'nin hizmet binası satın alımının görüşülmesi ve oylanması gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve Meclis Kâtip Üyesi Barış Türkmen'in oylamaya sunduğu Fethiye Şube hizmet binası satın alımı meclis üyelerince kabul edildi.Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran Fethiye Şubesi hizmet binası satın alımı konusunda açıklama yaptı.

Covid-19 nedeniyle yaşanan ciddi talep artışından dolayı zorlandıklarını dile getiren Kıran Tamer Kıran; ''Bildiğiniz gibi göreve geldiğimizden beri şube hizmet binalarımızın yenilenmesi, alınması ve eksiklerinin tamamlanması yönünde yaptığımız çalışmalarda, bugün itibariyle Fethiye şubemize gelmiş bulunuyoruz. Fethiye şubemiz bildiğiniz üzere uzun zamandır Fethiye sahilde bir iş hanı içerisinde 3 farklı odadan oluşan küçük bir alanda bulunmaktaydı. Önümüzdeki 2 alternatif vardı. Yeni kurulmakta olan çalış bölgesi tarafında bir yer alıp denize yaklaşık 200 metre mesafede olmak ya da eski liman bölgesinde kalıp şu an olduğumuz iş hanının hemen üst kotunda bir yer bulmaktı. Uzun çabalar sonucunda bu yeri bulduk, görüşmeler yaptık. Hemen alt tarafında Fethiye liman başkanlığı binası var. Onun hemen önü ise sahil. 2 kat artı çatı katından oluşan 140 metre kapalı kullanım alanı mevcut. İçerisinde ihtiyaca göre değişiklikler yaparak bu işi çözebileceğimizi öngördük. Görüşmelerimizi yaptık ve 4 milyon 590 bin TL bedel ile onayınıza vabeste mal sahibi ile anlaştık. Onaylanmasının ardından bugün bu şube binamızın alımının ardından tefriş işimiz olacak. Tahminimce oraya da bir 700 bin TL civarında bir para harcanacak ve toplamda 5,5 milyon TL gibi bir miktara burayı da bitirmiş olacağız gibi gözüküyor.'' ifadelerini kullanarak meclisten yetki talep etti.

Editör: TE Bilişim