İMEAK Deniz Ticaret Odası Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı bugün Faruk Ürkmez Başkanlığında gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ağustos 2016 olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.İMAK DTO Meclis toplantısına YK üyesi Faruk Ürkmez başkanlık etti.DTO aylık mizanı Hüseyin Yangın tarafından okundu.İMEAK DTO faaliyet sunumu YK üyesi Koray Deniz tarafından yapıldı.

Mart 2017'de yapılacak denizcilik fuarının ihalesini kazanan UBM EMEA (İstanbul) Grup Fuar Direktörü Orhan Çağlayan fuar hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarının 21-24 Mart 2017’de Pendik Green Park Convention Center’da gerçekleşeceğini anlatan Çağlayan 11 bin metrekarelik bir alana kurulacak fuara sektörden oldukça yoğun katılım beklediklerini söyledi.
İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ülkede içinde bulunduğumuz durumun mana ve ehemmiyetini belirtme başlığında konuşmak üzere kürsüye geldi. Nalbantoğlu ayrıca turizmde doluluk oranının yüzde 35 lere gerilediğini söyledi.

Meclis üyesi Mete Özalp Norveç bankalarının OHAL'i ileri sürerek Türkiye'yi güvenli bulmadıklarını bunun ise en çok gemi inşayı etkileyeceğini belirtti.
İMEAK DTO İzmir şube başkanı Yusuf Öztürk yaşadığımız günlerin mana ve ehemmiyeti bağlamında konuşmak üzere kürsüye geldi.Yusuf Öztürk Türkiye'nin ne kadar güzel ve doğru bir şekilde birliktelik kurabildiğini görüyoruz dedi. Sonuçta demokrasinin galip geldiğini anlatan Öztürk ""artık ekonomiye önem vermeliyiz" dedi. İzmir için kanal projesinin  önemine değinen ve Öztürk ayrıca İzmir Limanında eski günlere geri dönüldüğünü belirtti ve bekleme sorunu yine başladığını anlatarak devletin limanları yönetmekten vazgeçmesi gerektiğini söyledi..

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak günün mana ve ehemmiyeti konusunda konuşma yapmak üzere kürsüye geldi .Başkanı Başaran Bayrak ‘Bugünlerin geleceği az çok belliydi, bundan ders alınarak  benzer kalkışımlar için neler yapılması gerekiyor.  Bir FETÖ hareketini bertaraf ettik, benzer bir hareketin olmayacağının kim garantisini verebilir? İnşallah ilelebet bu ülkenin payidar kalması için gerekli düzenlemeleri yaparız ve bu ülke muhasır medeniyetler ülkesi olarak yoluna devam eder.’’ Dedi. Bayrak bir önceki gün TİM Meclisi olarak Ankara'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yaptıkları ziyaretlerden söz etti.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan Üniversitenin kontenjanları ve yeni yapılan tercihlerle ilgili bilgi verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan toplantı sonunda kürsüye geldi. Kalkavan ülke olarak çok güzel bir milli beraberlik ortamı oluştuğundan söz etti. Torunlarımıza anlatacağımız olayları yaşadığımız günlerdeyiz. Bu beraberlik bozulmasın, bu dönemde kar zarar gözetilmez aslolan vatandır dedi.
Editör: TE Bilişim