Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri'nin 2 Ekim Pazartesi günündeki konuğu İDÇ Denizcilik oldu. 

Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, 5. Kariyer Günleri kapsamında bugün (02 Ekim Pazartesi), denizcilik camiasının seçkin şirketlerinden biri olan İDÇ Denizciliği ağırladı. Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor.

Oturuma İDÇ Denizciliği temsilen Personel Müdürü Kaptan Turgut ERTÜRK katıldı. ERTÜRK sözlerine okuldaki eğitimin , denizcilik örf ve adetinin çok iyi olduğunu ve gözle fark edildiğini söylemesiyle başladı.Kariyer Günlerinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren ERTÜRK, kısaca kendisini ve İDÇ’yi anlattı, sunum yerine soru-cevap şeklinde olmasının daha faydalı olduğunu söyleyen ERTÜRK, tanıtımı kısa tutarak, öğrencilerin merak ettiklerini sormasını istedi.

Sorulara cevaben, şirketin stajyer politikasından ve stajyere verilen önemden söz eden ERTÜRK; onlarla uzun vadede çalışmayı, filolarını onlara teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Stajyerini muhafaza eden bir firma olduklarını belirten ERTÜRK gemideki performansı iyi olan stajyerlerle zabitlik ve kaptanlık hayatlarında mutlaka çalışmayı hedeflediklerini belirttiler.Aynı zamanda gemilerdeki sosyal olanaklara çok önem verdiklerini ve bunu ön planda tuttuklarını söyleyen ERTÜRK , her okula eşit olarak yaklaştıklarının da altını çizdi. Bu sene de Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu'ndan stajyer alacaklarını belirtip, stajyerlerden beklentilerini anlatan ERTÜRK, gündem ve piyasa hakkında da görüşlerini dile getirdi.

ERTÜRK , toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu. Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum teşekkür plaketinin takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.  

Editör: TE Bilişim