GULF MarineTürkiye’de!

“Her zaman geminin yanında olmak” hedefiyle tüm dünyada denizcilik sektörüne destek olan GULF Marine, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yaptı. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede 2010 sonuna kadar yüzde 10; 2012 sonuna kadar ise yüzde 20 pazar payı hedefleniyor.

Ana faaliyet alanı yüksek kaliteli deniz yağlarının yüksek kalitede bir servis ile dünyanın dört bir yanında ikmalini sağlamak olan GULF Marine, Türkiye pazarına adımını attı.

GULF Marine, 1901 yılında kurulmuş ve dünya petrol şirketleri arasında 7 kız kardeş diye anılan şirketlerden biri olan GULF Oil International Group bünyesinde faaliyet göstermekte olup, dünyanın 50’den fazla ülkesi ve 850’den fazla limanında ikmal yapabilmektedir.

GULF Oil Marine ve Prista Oil Holding EAD arasında Sealub Alliance çatısı altında yapılan anlaşma ile Prista Oil Holding EAD şirketi, GULF Marine – Sealube Alliance yağlarının, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Gürcistan’daki üretim, ikmal, depolamasından sorumlu oldu. GULF Marine, anlaşma neticesinde, son yıllarda önemi daha da artan İstanbul’da ikmal imkanına kavuşurken, Prista ise dünyanın önemli yağ üreticilerinin bölgedeki ana partnerlerinden biri olduğunu bir kere daha göstermiş ve global marine sektöründe yerini almış bulunuyor.

Hedef: 2010 sonunda yüzde 10; 2012 sonunda yüzde 20 pazar payı

Prista Oil Group Deniz Yağları Satış Müdürü Hakan Tuna, GULF Marine’in Türkiye ve çevresindeki ülkelerde yapılanmasına ilişkin şunları söylüyor: “Türkiye ve bünyemizdeki diğer piyasalardaki öncelikli hedefimiz 2010 sonu itibarı ile yüzde 10 pazar payını yakalamak; 2012 sonu itibarı ile ise yüzde 20 Pazar payına ulaşmaktır. Pazar payımızı artırmak bizim için ne kadar önemliyse, bu artışı mutlu müşterilerle ve uzun soluklu olarak yakalamak bizim için en az onun kadar önemlidir.”

Editör: TE Bilişim