GEMLiK GÜBREye rekortmenlik plaketi 

2008 yılı Gemlik ve Bursa Kurumlar Vergisi rekortmeni olan Gemlik Gübre Sanayi A.Ş.ye başarısından dolayı Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam tarafından teşekkür plaketi, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt tarafından da birincilik belgesi verildi.

Törende konuşan Gemlik Gübre Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Yıldırım Holding olarak, taşımacılık, gemicilik, gemi yapımı, limancılık, madencilik, gübre üretimi, ithal kömür ticareti ile uğraştıklarını, Gemlik Gübre ile sektörde yüzde 25lik pazar payına sahip olduklarını kaydetti.

Enerji sektöründe girişimleri bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, Gemlik'te yapmayı planladıkları termik santralı, ilçe halkı istemediği için başka bir yerde kuracaklarını, şirketlerinin genel merkezini de Gemlik'e taşıdıklarını vurguladı.

Yıldırım, kurulduğundan beri sürekli işletme zararı gösteren ve 166 trilyon lira zararı olan Gemlik Azot Sanayi Fabrikası'nı Özelleştirme İdaresinden aldıktan üç yıl sonra, 2008 yılında fabrikayı karlı duruma geçirdiklerini ve vergi vermeye başladıklarını da söyledi.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam da, "Bu yıl ilçelerdeki kurumların vergi ödemeleri ön plana çıktı. Gemlik, Orhangazi, İnegöl ve Karacabeyde önemli kurumlar vergi ödemede öne çıktı. Bursada Gemlik Gübre birinci oldu. Bundan dolayı firma yöneticilerini kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim