Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik, ”ülke ve toplum yararları doğrultusunda, gemi ve su araçlarının inşaat, tadilat, bakım ve onarım işlerinin denetiminde görev alacak, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları ve yeni gelişmeleri takip ederek, mesleki etik kurallarına uygun olarak çalışacak TMMOB Gemi Mühendisleri Odasına üye gemi mühendislerine, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından gemi kontrolüne yetkili mühendis belgesi verilmesinin esas ve usullerini” düzenliyor.

Gemi kontrolüne yetkili mühendis belgesi verilmesine ilişkin hükümlerin yer aldığı yönetmeliğe göre, Gemi Kontrolüne Yetkili Mühendis Belgesinin geçerlilik süresi 1 yıl olacak, her yıl ocak ayı içerisinde vize edilmek kaydıyla belgenin geçerlilik süresi bir yıl daha uzatılacak.

Gemi Kontrolüne Yetkili Mühendis Belgesi belirtilen niteliklerin kaybedilmesi halinde Oda Yönetim Kurulu tarafından iptal edilecek.

Gemi kontrolüne yetkili mühendisin çalışma ilkeleri ve sorumluluklarının da ifade edildiği yönetmelik, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Editör: TE Bilişim