Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Her Zaman Demokrasi Dedi

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER)  Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup subay tarafından yapıldığı iddia edilen askeri darbe girişimini kınadı.

HAKİMİYET MİLLETİNDİR
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri adına konuşan GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, sert bir açıklama yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’  sözüne işaret eden Başkan Adem Şimşek, “Yüce Türk Milleti’nin hür iradesine,  özgürlüğüne ve bağımsızlığına müdahale eden, ya da etmeye çalışan her kim olursa olsun cezasız kalmaz, kalamaz” diyerek, darbe girişiminde bulunan ihanet şebekesinin en ağır şekilde cezalandırılacaklarına inandıklarını ve darbecileri lanetlediklerini söyledi.

TÜRK MİLLETİ BİR KEZ DAHA DESTAN YAZDI
Cumhuriyet’in kuruluşunda ve devamında nice devlet büyüklerinin ve isimsiz kahramanlarının büyük bedeller ödeyerek inşa ettiği demokrasiyi yaşatmayı kendine şiar edinen yüce Türk milletinin bir kez daha destan yazdığını belirten Başkan Şimşek,  “Türkiye Cumhuriyeti, dış mihraklara hizmet eden demokrasi düşmanlarının bütün çabalarına rağmen ilelebet yaşayacaktır” dedi.

TÜRKLER ÖLDÜRÜLEBİLİR, AMA MAĞLUP EDİLEMEZLER
Bir zamanlar dünyaya kafa tutan bir Fransız Komutanın  “İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler" sözünü hatırlatan Başkan Şimşek, şöyle konuştu:  “Yine bir başka örnek vermek gerekirse dünyaya meydan okuyan Adolf Hitler bile ülkemize dokunmaya cesaret edememiştir. Şimdi bu noktada soruyorum; dünyanın süper güçleri bile yüce Türk Milletine karşı koymaktan çekinirken, siz üç beş çapulcu neyinize güvendiniz de; Vatanını şer güçlere teslim etmektense ölmeyi şeref sayarak şehadet şerbetini kana kana içmeyi arzulayan bir millete karşı koymaya kalktınız? Siz de bir nebze olsun şeref haysiyet kavramı yok mu ki, işgal kuvvetlerinin bile bombalamayı etik bulmadığı Gazi Meclisimizi bombaladınız? Siz  kurşun yağmuruna tuttuğunuz bu milleti öldürmekle bitiremeyeceğinizi, aksine çoğalacağını nasıl bilemezsiniz? Gerçi bunları bilseydiniz,  böyle bir çılgınlığa kalkışmazdınız!” 

MİLLET GÜCÜNÜ DOSTA DÜŞMANA GÖSTERDİ
Türkiye’nin büyük bir sınavdan geçtiğini anlatan Başkan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişen, kalkınan ve büyüyen Türkiye’den rahatsız olanlar,  büyük Türkiye’nin yükselişini durdurmak ve ülkemizi en az 25, 30 yıl daha geriye götürmek için kendilerine rehber tayin ettikleri Fethullah Gülen’in liderliğinde bir kez daha düğmeye bastılar. Ancak kurdukları plan,  adeta ayaklarına dolaştı. Yüce Türk milleti bu vatan hainleri karşısında dik bir duruş sergileyerek,  demokrasi destanı yazdı. Vatanı,  hainlere teslim etmemek adına  ‘kefenimi giydim’ diyerek, ölümü göze alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başkomutan olmanın gereksinimlerini korkusuzca ve milletinden aldığı güçle yerine getirdi. Halkımız Türkiye’nin gücünü, bu vatanın sahipsiz olmadığını dosta düşmana bir kez daha gösterdi.”

KUVÂ-Yİ MİLLİYE RUHU HALEN YAŞIYOR
İstiklal Marşının, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” sözlerine vurgu yapan Başkan Şimşek, şunları söyledi: “Dünyada ülkesine sahip çıkmak adına tankların önüne yatacak,   korkusuzca kurşunların üzerine gidecek, bomba yağmuru altında demokrasi mücadelesi verebilecek bir toplum daha yoktur. Tüm dünya şahit oldu ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ sözüne itaat ederek, milli mücadeleye katılan Türk halkının taşıdığı Kuvâ-yi Milliye ruhu halen yaşıyor ve sonsuza dek yaşayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi milletin ekmeğini yiyip, ihanet edenler, ihanet ettikleri yerden er ya da geç cezasını çeker, çekecektir, çekmiştir”

DEMOKRASİYE TARAFIZ
Türk Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri olarak demokrasiden yana olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Şimşek, “Biz demokrasiye taraf olduğumuz gibi demokrasi düşmanlarının da karşısındayız, olmaya da devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin de Türkiye Cumhuriyetinin ve Demokrasinin yaşaması ve yaşatılması için  bizim atalarımızı örnek aldığımız gibi, onlarında bugünleri örnek alacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle  demokrasi destanı yazan yüce Türk milletine, dik duruşuyla milletine önderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Emniyet Güçlerimize ve şerefli gerçek Türk askerlerine en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Her daim milletimizin yanında olacağımızı bir kez daha yineliyor, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Cenab-ı Allah yüce milletimizi iki cihanda aziz eylesin ” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim