GAÜ’den yapılan açıklamada,  Denizcilik Fakültesi’nin ilk mezunlarının “3 Kıta 4 Kampus Tek Üniversite” vizyonuyla İngiltere, Singapur ve ABD’de açılan kampüslere ilk uzun açık deniz yolculuğunu yapmalarının hedeflendiğini belirterek Piri Reis Üniversitesi ile diğer üniversite ve resmi kurumlarla işbirliklerinin süreceği kaydedildi. 

GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Güverte Kaptanlığı yanında açık Deniz Kaptanlığı bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı da destek veriyor.

İTÜ, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ Denizcilik Fakültesi gibi yükseköğretim kurumlarına destek veren, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi ile GAÜ arasında yapılan anlaşmalar ile, denizcilik alanında daha iyi projeler gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, her akademik dönemde gelişmelerin gözden geçirileceğini ve yeni fikirlerle farklı çalışmalara imza atılacağı bildirildi.

2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımıyla imzalanan akademik işbirliği anlaşması neticesinde “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması”  konularında varılan kararlar Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim