EMES, World Food Fuarı’na katıldı

EMES, Rusya’daki acentesi Arkas Russia ile birlikte Moskova’da düzenlenen World Food (Yiyecek ve İçecek) Fuarı’na katılarak, ziyaretçilere reefer (soğutmalı konteyner) taşıma servislerini tanıttı.

EMES, 15-18 Eylül tarihleri arasında Krasnaya Presnya Fuar Merkezi'nde gerçekleşen ve bu yıl 18'incisi düzenlenen World Food Fuarı'na katıldı. EMES; fuarda ziyaretçilere kıtalararası gıda ticaretinde özellikle yaş sebze ve meyvelerin sağlıklı taşınmasında her geçen gün daha fazla önem kazanmakta olan reefer (soğutmalı konteyner) taşıma hizmeti ile ilgili bilgi verdi. 1992 yıllından beri her yıl yapılan fuar, gıda sektöründeki distribütörleri, üretici,ihracatçı, perakendeci ve toptancıları bir araya getiriyor. Bu yıl da yoğun ilgi ile karşılaşan fuar, 48 ülkeden 1.100 katılımcıyı ağırladı.
EMES soğuk taşımalarıyla ihracatçının yanında
Türkiye'de yaş meyve sebze ihracatı 2008 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 20'lik bir artış gösterdi. Ocak-Aralık döneminde yaş meyve-sebze ve narenciyenin en fazla ihraç edildiği ülke yüzde 36'lık pay ile Rusya oldu. Rusya başta olmak üzere Dünya pazarlarına ihraç edilen veya buralardan ithal edilmesi gereken yaş meyve ve sebze gibi ürünler reefer'in özellikleri sayesinde ilk günkü tazelikleri ile teslimat noktasına ulaşıyor.

EMES'in konteyner parkında bulunan 1.500 adet reefer konteynerde en son teknolojik donanımlar mevcut. Isı ve nem kontrollü konteynerler, -30 dereceye kadar soğutma yapabiliyor. Sahip olduğu havalandırma menfezi ile yükün en iyi şartlarda taşınması için taze hava sağlıyor. Ayrıca acil durum anahtarı özelliği ile arıza halinde soğutma sistemi alternatif şartlarda çalıştırılıyor. EMES, Türkiye'nin ihracatında önemli bir payı olan yaş sebze ve meyve taşımalarında taleplerin daha hızlı karşılanabilmesi amacıyla yeni servisler başlatmaya ve filosuna yeni reeferlar ekleyerek kapasitesini artırmaya devam ediyor.
 

Editör: TE Bilişim