Ekol - Black Sea Training Center (Ekol Karadeniz Eğitim Merkezi) açılış töreni Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky, AVS Global Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Kurum Müdürü Mutlu Arslan, Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya, Ekol Black Sea Training Center Müdürü Nadine Koliusko’nun katılımıyla gerçekleşti.

Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Kurum Müdürü Mutlu Arslan Ekol Black Sea Training Center (Ekol Karadeniz Eğitim Merkezi) sayesinde Ukraynalı gemi adamlarının savaş nedeniyle ülkelerinde çıkaramadıkları ehliyetlerini Ekol Denizcilik üzerinden tamamlayacaklarını belirtti.

Açılış töreni Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya ve Kurum Müdürü Mutlu Arslan’ın Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilsky’e Ekol Denizcilik Eğitim Kursu binasını göstermesiyle başladı. Ekol Denizcilik Eğitim Kursu’nun sahip olduğu olanaklara şahit olan ve simülatörde gemi kullanan Nedelsky ‘’Gerçekten açıkçası çok şaşırdım. Çok iyi bir mekân. Denizcilerin burada eğitim alması ve pratik yapması açısından mükemmel bir merkez.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Onları desteklemek için buradayız ve birlikteyiz!’’

Kurum binasında yapılan gezinin ardından konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Özkan Kaya; ‘’Sayın Abdülvahit Şimşek ve Ekol ailesi adına Ekol - Black Sea Training Center açılış törenine hoş geldiniz demek istiyorum. Bu programın, görevlerini yerine getirememe problemiyle baş eden Ukraynalı denizcilere gerekli eğitim olanaklarını sağlayacağına inanıyoruz. Onların eğitim ihtiyaçlarını desteklemek ve karşılamak için buradayız ve birlikteyiz. Atılan bu ilk adımın, Ekol ve Black Sea Training Center arasındaki iş birliğinin ilk kilometre taşı olmasını umuyor ve bunu devam ettirmeyi dört gözle bekliyoruz.

Özkan Kaya’nın ardından Ekol Black Sea Training Center Müdürü Nadine Koliusko ve akabinde Başkonsolos Roman Nedilsky konuşma yaptılar.

‘’Denizcilerimize sağlanan bu olanaklar için çok teşekkür ediyorum’’

Roman Nedilsky konuşmasında; ‘’Bize sağladıkları destek fantastik. Tüm Türk insanına, sıradan Türk insanına destekleri ve iş birlikleri için içtenlikle çok teşekkür ediyorum. Zaferimizden sonra da iş birliğimiz devam edecek. Ukraynalı denizcilerimizin dünya deniz ticaretine çok emek verdiğini ve çok saygı duyulduğunu herkes biliyor. Denizcilerimize sağlanan bu olanaklar için tekrar teşekkür etmek istiyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesme töreni gerçekleştirildi.

Törenin ardından Denizhaber.com’a konuşan Nedilsky, yaptığımız kısa röportajda Ekol ile iş birliğini, kurum binasının olanaklarını ve ülkelerindeki savaşı değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim