İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Mezunlar Derneği düzenlediği DUİMDER 24 KASIM ETKİNLİĞİ ile öğretmenler gününü kutladı.

Etkinliğe öncelikle Başöğretmen M.Kemal ATATÜRK olmak üzere denizcilik eğitimine katkıda bulunmuş ve yaşamını yitirmiş akademisyen ve denizciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman TANYOLAÇ , İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Güler Bilen ALKAN ve DUİMDER Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Raşit ALTINOK’un açılış konuşmaları ile etkinlik başladı.

Kaptan Raşit ALTINOK Öğretmenler Günü için emeği teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle, bizlerin bu günlere gelmesinde ve sektörde üstün başarılara imza atmasında sonsuz emeği geçen siz değerli hocalarımızın 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutlar derneğimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. geçenlere Yıllardır İ.Ü. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Mezunları olarak hayalini kurmuş olduğumuz Mezunlar derneğimizi sektör ve mezunlar olarak dayanışmaya ve birlik olmaya en çok ihtiyaç duymuş olduğumuz bu günlerde çok değerli mezun arkadaşlarımın desteği ve üstün çabaları ile 06 Ağustos 2012 tarihinde kurmuş bulunmaktayız.

Derneği kurmamızdaki hedefimiz; geçen 21 yıllık süre içerisinde 1000’in üzerinde mezun vermiş olan bölümümüzün sektör içinde ve sektör dışında bulunan mezunlarını bir çatı altında toplayarak, mezunlarımız arasındaki maddi ve manevi dayanışmayı arttırmak, aynı zamanda mezun ve öğrencilerimiz arasında bir köprü oluşturmaktır. Duimder olarak; okulumuzdan almış olduğumuz mühendislik eğitimi, sektörde edinmiş olduğumuz tecrübeler ve birlik olmanın gücü ile denizcilik camiasında yeni ufuklara hep birlikte yelken açmayı, aynı zamanda kazanmış olduğumuz tecrübeleri siz değerli hocalarımızın desteği ile öğrenci arkadaşlarımıza aktarmayı, böylelikle yeni mezun olacak arkadaşlarımızın mezuniyet sonrası daha donanımlı ve bilinçli olarak sektöre adım atmalarını amaçlamaktayız. Bizlere bu hedefimizde destek olacağınıza güvenimiz tamdır.

Sevgili mezun arkadaşlarım; sektör olarak içinde bulunduğumuz bu kriz ortamında birlik ve dayanışmanın ne denli önemli olduğunu ve bu krizden ancak dayanışma ve sıcak ilişkilerle oluşturulacak işbirlikleri ile çıkılabileceği aşikardır.

Yıllar sonra kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz derneğimizin sektörde söz sahibi olabilmesi ve hedeflerimize ulaşabilmemiz için sizlerin de desteklerine ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır. Bilmenizi isterim ki derneğimiz sizler ile güçlenecek ve gücüne güç katacaktır. Dernek üyeliği için görevli arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaklardır.

Tekrar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor bu ilk etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için Duimder Yönetimi adına teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından, geçtiğimiz yıl IMO yeterliliklerini sağlayarak yeniden Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte) opsiyonuna öğrenci alımına başlayan ve üniversitesi bünyesinde köklü değişikliklere imza atan İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümüne maddi ve manevi desteklerinden ötürü İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin ERTAN’a bölüm başkan yardımcısı Yard.Doç.Dr. Gökhan KARA tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Ardından 1991 yılından beri denizcilik eğitimine İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bünyesinde emek harcamış öğretmenlere ve denizcilere plaket takdimi yapıldı.

Emeği geçen değerli hocaların isimleri ;

Prof. Dr. Mahmet Celal BARLA (Bölüm Kurucu
Başkanı)
Prof. Dr. Fevzi ERDOĞMUŞ (Emekli Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Necmettin AKTEN ( Rahmetli Bölüm
Başkanı)
Prof. Dr. Güler ALKAN (Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Sadettin ÖZEN
Dr. Tayfun ACARER (BTK Başkanı)
Prof. Dr. H.Rıza GÜVEN
Prof. Dr. Salim ÖZÇELEBİ
Prof. Dr. Mustafa AKSU
Prof. Dr. Sezer ILGIN
Prof. Dr. Harutyun AGOPYAN
Prof.Dr. Barbaros GÖNENÇGİL
Doç. Dr. Cem Saatçioğlu
Yrd. Doç. Dr. Gökhan KARA (Bölüm Başkan
Yardımcısı)
Yrd. Doç. Dr. Gül EMECEN KARA
Yrd. Doç. Dr. Birsen KOLDEMİR
Yrd. Doç. Dr. Murat YILDIZ
Yrd. Doç.Dr. Muzaffer GÜNAY
Yrd. Doç. Dr. Erhan BAKIRCI
Arş. Gör. Dr. Sibel BAYAR ÇAĞLAK
Arş. Gör. Dr. Ayfer ERGİN
Arş. Gör. Dr. Gülsüm AYDIN
Arş. Gör. Dr. Güldem ELMAS
Yük. Müh. Şükrü YÜCEKAYA
Hüseyin ERTAN (DTO Genel Sekreter Yardımcısı)
Kpt. İlhan UÇANSU
Yük. Müh. Gökhan GÜRBÜZ
Yük.Müh. Cem DURAN
Şevket BAKIR
Kpt. Gündüz AYBAY
Yük.Müh. Dursun Ali KANÇEKER
Kpt.Erol ERK
Nafi KETENCİ
Dr. Ferruh YILDIZ
Dr. Sinan PAÇALIOĞLU
Kpt. Rasim Arif İNCE
Yük.Müh. Abdussamet DEMİR
Av. Dr. Kemal Yaşar DÖNMEZ
Metin ÇANCI
Dr. Ahmet PAKSOY (İDO Genel Müdürü)
Dr. Osman Aşkın BAK (İstanbul Milletvekili)
Sibel ARGUN
Dr. Orhan DANIŞMAN
Pınar ADALI
Aslı Seçil HILKIN
Şevket Süleyman İRTEM
Abdurrahman YARAN
Ali Ruha ÇUBUK
Emin Şişman
Cem Ali Gökhan
Yunus Emre Koraltürk
Mehmet Fatih BAKKALOĞLU
Tansu ÖZBEY
Kpt. Ramazan AÇIKGÖZ

Ekinlik plaket töreninin ardından, verilen katılımcılar için verilen kokteyl ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim