DÖDER Üyeleri İngilizce Sınavından Şikayetçi

DÖDER, DTO'da Müsteşarlık ve Sektör yetkililerinin de katıldığı denizcilik eğitiminin sorunlarını tartışmak üzere Deniz Ticaret Odasında toplantı düzenledi.

Toplantıya, Ulaştırma Bakanlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan POYRAZ, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin ŞEVLİ, Deniz İşleri Dairesi Başkanı Cem ERDEM,  Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şadan KAPTANOĞLU, Deniz Ticaret Odası Üyesi Başak AKDEMİR ve eğitim Komisyonu Üyesi A.İlker MEŞE, Öğrencileri Temsilen ise DÖDER Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Kamil SAĞ ve DÖDER Yönetimi katılım gösterdi.

Toplantıya Sektörü temsilen katılan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şadan KAPTANOĞLU, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalardan gurur duyduğunu ve sektörün geleceği olan öğrencilere  her zaman destek vereceğini dile getirdi.

 Denizcilik Öğrencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başar BEYAZOĞLU ise yaptığı sunumda Türkiye Turnesi ve Türkiye geneli anket çalışması kapsamında öğrencilerin ilettikleri sorunları dile getirdi ve bu sorunların çözüme ulaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

MESLEK YÜKSEK OKULLARINA UZAKYOL MÜJDESİ

Deniz Ulaştırılması Genel Müdürü Özkan POYRAZ ,  yapılan çalışmalar doğrultusunda 4 sene eğitim alarak Denizcilik Meslek Liselerinden mezun olup, ardından 2 yıl Meslek Yüksek Okullarında eğitim alan öğrencilerimizin, 6 yıllık eğitimleri sonucunda aldıkları ehliyetin yetersiz olduğunu ve dolayısıyla da Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine 6 aylık ek bir eğitim ile Uzakyol Vardiya Zabitliği sınavına girme hakkı verileceğini belirtti.

İSTANBUL ÜNİVERSİTELİ’LER KAPTAN OLABİLECEK

İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunlarının bakanlığa yapmış oldukları başvuru doğrultusunda gerekli araştırmalar ve çalışmaların sonuna gelindiği ve DUİM mezunlarının alacakları eğitim ile Uzakyol Vardiya Zabitliği sınavına girmeye hak kazanacaklarının müjdesi verildi. Ayrıca bu konu hakkındaki karar 15.01.2010 tarihli Resmi gazetede yayınlandı.


GALATASARAY VE BAHÇEŞEHİR’DE EHLİYET SORUNU ÇÖZÜLMELİ

 Devlet yetkilileri, eğitim alan ancak ehliyet sınavına girme hakkı kazanamayan Galatasaray ve Bahçeşehir Üniversiteli öğrencilerin sorunlarının çözülmesine yönelik çalışma yapıldığını ve Galatasaray’ın bugünlerde tekrar denetime gireceğini, Bahçeşehir’in ise Kalite El Kitabını bir an önce hazırlaması gerektiğini belirttiler.

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

 Bunun yanı sıra DÖDER, öğrencilerin kendilerine aktardıkları genel sorunlarını da dile getirdiler. Bu sorunlar ise ;

  • Yeni açılan okullardaki kalite ve öğretim elemanı sorununun çözülmesine yönelik çalışmalar yapılması
  • Öğrencilerin Staj yeri bulması hakkında Devlet-Sektör-DÖDER bünyesinde bir komisyon oluşturulması
  • Okullardaki müfredatların İngilizce ağırlıklı olması ve bu konuda liseler için Milli Eğitim Bakanlığına, Üniversiteler için ise gerekli mercilere görüş bildirilmesi
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi İnşa öğrencilerinin yaşadığı sorunlar ve bu konuda Türkiye içi öğrenci değişim programı olan FARABİ programının bu öğrenciler için hayata geçirilmesi gerektiği  
  • GASM İngilizce sınavının gereğinden fazla zor olduğu ve bu konuda bir çalışma yapılması gerektiği
  • Liselerde eğitimin ilk 2 yılı sonrasında bölüm seçmenin dezavantajlarını Devlet ve Sektör yetkililerine aktararak bu tip toplantıların artık sık sık yapılması gerektiğini dile getirdiler.
Editör: TE Bilişim