10 Mayıs 2022 Salı günü gerçekleştirilen 'Denizcilik Psikolojisi Semineri'nde, denizcilik alanında daha huzurlu çalışma ortamı ile bireylerin sürdürülebilir koşullarda çalışmasını sağlamak adına 'Dalgalardan daha büyük zorluklar olabilir mi?' başlığında bir araya gelindi.

Açılış konuşmalarını Başkanı Ahmet Yaşar Canca, Denizcilik Psikolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Çiğdem Ulukol yaptı. Açılış konuşmasında katkıları ile Kapt. Mustafa Can da yer aldı.

1.Oturum, Denizcilik Psikolojisi Derneği kurucu üyeleri Psk. Irem Bulut ve Gemi Mak. Müh. Önder Bölükbaşı tarafından Öğr. Gör. Gizem Çevik moderatórlüğünde gerçekleştirildi, denizcilik psikolojisi tanımı, denizcilik sektöründe psikolojinin yeri, denizcilik psikolojisi alanında yapılan çalışmalar ve istatistikler, denizcilerin iyi oluşunu artırmak adına atılması planlanan adımlar, denizcilikte değerlendirme ve eğitimlerin önemi, denizcilik psikolojisi derneği ve çalışma alanları konuşuldu.

Etkinliğin Oturumunda alanında uzman farklı konuşmacılar aldı.

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker denizcilik sektöründeki kazalar ve kazalardaki insan faktörünü, alanda psikoteknik testlerinin önemi ve gerekliğini belirtmiştir. Prof. Dr. Leyla Tavacıoğlu denizcilikte bilişsellik ve psikolojik iyi oluşun önemini anlatmış, ITÜ Denizcilik Çalişmaları programında yapılan araştırmalara değinmiştir. Psk. Mehmet Ali Erkuş havacılık psikolojisinin havacılık sektörüne katkıları ve uçak kazalarında insan faktörünün önemini vurgulamıştır. 2. oturumun sonunda Psk. Ferhat Yaka ve Uzm. Nöropsikolog Alkım Seven denizcilik sektörü çalışanlarını olumsu etkileyen psikolojik faktörler ve etkilerinden söz etti. Etkinlikte gün boyu konuşulan konular üzerine soru-cevap gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim