Denizcilik Müsteşarımız Hasan Naiboğlu ve Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser 16 Temmuz 2010 günü Çanakkale Bölge Müdürü Cengiz Özkan tarafından karşılandı. Hasan Naiboğlu Bandırma Liman Başkanlığı ve Bandırma Çelebi Liman İşletmesinde incelemelerde bulunarak Çanakkale Bölge Müdürlüğünce araç/yolcu taşıyan gemilere yönelik yeni yürürlüğe konulan uygulamaları ve yapılan denetimleri inceledi. Bandırma Liman Başkanlığından sonra Erdek Liman Başkanlığına geçen Hasan Naiboğlu sırasıyla Marmara Adası Liman Başkanlığı, Marmara Adası Bolamit ve Saraylar İskeleleri ile Avşa Adası yolcu iskelesinde incelemelerde bulundu.


Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Cengiz Özkan 17 Temmuz 2010 günü Karabiga Liman Başkanlığı ve İçdaş Liman İşletmesine geçti. Buradan yapılan incelemelerden sonra sırasıyla Çardak ve Lapseki yolcu iskeleleri ile burada çalışan araç/yolcu taşıyan tekneleri yerinde gören heyet daha sonra Çanakkale’ye ulaştı.


Çanakkale'ye incelemelerde bulunmak için gelen Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser ile beraber Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Cengiz Özkan ve Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşpınar 17 temmuz 2010 günü Çanakkale Valisi Sn. Abdülkadir Atalık'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Naiboğlu, Çanakkalenin, İstanbul'dan sonra en fazla yolcu taşımacılığı yapılan ilimiz olduğunu belirtti.

Çanakkale Bölge Müdürlüğü'ne Cengiz Özkan'ın yeni atandığını ve görevinin hayırlı olsun demek ve Çanakkale Bölge Müdürlüğü ve bağlısı liman Başkanlıklarında incelemelerde bulunmak için geldiklerini belirten Müsteşar Sn.Naiboğlu, ilin coğrafi konumu sebebiyle kendileri için önemli bir noktada olduğunu Bandırma Limanının özelleştirmenin ardından yeni bir idareye devredildiğini ayrıca Çanakkale'de yapılan çevre tatbikatına işlerinin yoğunluğu sebebiyle katılamadıklarını bu konuları görüşmek ve bazı konu ve meseleleri yerinde görüp çözüme kavuşturmak amacıyla geldiklerini bu ziyaretlerinin, Çanakkale Bölge Müdürlüğü personeli için de büyük bir motivasyon olacağını kaydetti.

Ziyaretten çok memnun olduğunu ifade eden Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ise yolcu taşımacılığından dolayı Denizcilik Müsteşarlığı ile çok sıkı işbirliği içinde olduklarını, ayrıca boğaz ve adalara deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ sebebiyle Denizcilik Müsteşarlığı ile devamlı irtibat halinde bulunduklarını söyledi. Sağlıklı işbirliği sayesinde Çanakkale'nin deniz taşımacılığında sıkıntı yaşamadığını kaydeden Atalık, "Bizim de GESTAŞ olarak elimizde çok önemli projeler var, yenileri de geliyor. Limanlarımızın düzenlenmesi gibi birçok konuda Sayın Müsteşarımız'dan soracaklarımız ve öğreneceklerimiz var.'' dedi.

Daha sonra Gelibolu Liman Başkanlığına geçan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser ve Çanakkale Bölge Müdürü Cengiz Özkan sırasıyla Gelibolu iskeleleri ve Gelibolu Kılavuzluk İstasyonu ile Gelibolu Müzesinde incelemelerde bulundu.

19 Temmuz 2010 günü Çanakkale’den Bozcaada’ya geçen Naiboğlu ve beraberindeki heyet, Bozcada Liman Başkanlığı ve Bozcaada demir sahası, Bozcada ve Geyikli iskelelerinde incelemelerde bulundu. Buradan Edremit Liman Başkanlığına geçen Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser daha sonra Ayvalık Liman Başkanlığı ve Ayvalık iskeleleri ve burada çalışan gemileri yerinde gördü.

Çanakkale Bölge Müdürlüğü ve bağlısı Liman Başkanlıklarında üç gün süren bu incelemelerden sonra Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser 19 Temmuz 2010 günü Ankara’ya hareket ettiler.

Yapılan incelemeler sonrasında, Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Cengiz Özkan ise yaptığı açıklamada Sn. Müsteşarımız ve Müsteşar Yardımcımız bölgemize yaptıkları bu inceleme ve ziyaret ile kendilerini onurlandırdıklarını, böylece sorumluluk sahalarında özellikle araç/yolcu taşıyan gemiler ve bunların yanaştıkları iskelelere yönelik olmak üzere yeni yürürlüğe koydukları uygulamaları yerinde anlatma ve tanıtma fırsatı bulduklarını, bundan böyle denizcilik sektörüne ve denizcilere kalitesini artırarak hizmet vermeye devam edeceklerini, denizcilik sevgisini ve bilincini kazandırmaya gayret göstereceklerini belirti.

 

Bozcada Liman Başkanlığı

Ayvalık Liman Başkanlığı

Bandırma Liman Başkanlığı

Denizcilik Çanakkale Bölge Müdürlüğü

Erdek Liman Başkanlığı

Gelibolu Kılavuzluk İstasyonu

Gelibolu Liman Başkanlığı

Gelibolu Müzesi Ziyareti

Lapseki Vapur İskelesi

Marmara Adası Liman Başkanlığı

Çanakkale Valiliği Ziyareti

Çanakkale Valiliği Ziyareti

Edremit Liman Başkanlığı

İçdaş Liman İşletmesi

İçdaş Liman İşletmesi

Karabiga Liman Başkanlığı

Karabiga Liman İşletmesi

Marmara Adası Saraylar İskelesi

 

Editör: TE Bilişim