SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Demag Kreynleri Grubu, Türkiye'de liman teknoloji segmentinde ticaretini genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki yıl toplam 9 yeni Gottwald Seyyar Liman Kreyni siparişi aldıktan sonra şirket bu yıl da Türkiye'den  ilk kez iki adet liman kreyni siparişi aldı.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, yüksek başarımlı kreynler siparişlerin alınabilmesinde etkili oldu.

Müşteriler arasında yeniler olduğu gibi Demag Kreynleri'ni konteyner elleçlemesinde halen kullanmakta olan eski müşterileri de bulunuyor.

En son sipariş edilen liman kreyyleri ise dökme yük elleçlenmesine yönelik olacak ve bu kreynler ile kömür elleçlenecek.

Bütün kreynlerde operatörler enerji tasarruflu elektrik tahrik konseptini kullanma avantajına sahip.

Demag Kreynleri CEO'su Thomas H. Hagen, şöyle dedi: "Türkiye Avrupa ve Asya arasında stratejik açıdan önemli bir geçiş bölgesidir ve aynı zamanda da Demag Kreynleri için büyüyen bir pazardır. Bizim teknolojideki liderliğimiz ürünlerimize sürekli artan taleple İstanbul Boğazı'nda yerini belli ediyor"

Demag Kreynleri'nin Türkiye Temsilcisi ve Eksen Makina Servis Ticaret Şirketi sahibi Bülent Sandal ise, "1997 yılından bu yana 60 kadar Gottwald Seyyar Liman Kreyni Türkiye pazarında satıldı. İlk beş yılda Model 7 kreynlerinden 23 adet sattık. Gottwald kreynleri halen bellibaşlı tüm Türk Limanlarında bulunuyor, özellikle de Marmara Bölgesi ve İstanbul Bölgesinde Karadeniz ve Akdeniz arasında köprü olan Marmara Denizinde kreynlerimiz çalışıyor. Gottwald kreynleri ile Türk terminalleri portföylerine evrensel karakteristikleri olan ve özellikle de uzun ömürlü yüksek teknoloji ürünü kreynleri katmış oluyorlar" şeklinde konuştu.

2011 yılı başında Demag Kreyn ilk kez iki adet liman kreyni Model 8 ürününden satmayı başardı. Bu kreynleri Marmara Denizi Elektrik Üretim Santralleri limanda kömür elleçlemesi için kullanacak. 
 

 

Editör: TE Bilişim