Mahkeme Kararında Direndi, Tahkim Kararı 2. kez iptal edildi. 

Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) ile Marin Römorkörcülük A.Ş. arasında devam eden davada karar, 2. kez DEKAŞ lehine çıktı. 

Deniz Kılavuzluk A.Ş. ile Marin Römorkör A.Ş. arasında devam eden davada Mahkeme, Tahkim Kurulu Kararı'nı 2. kez iptal etti. Mahkemenin ilk iptali Yargıtay'da bozulmuş karar Mahkemeye iade edilmişti. Mahkeme, bugün görülen duruşmada kararını verdi ve DEKAŞ'ı yakan Tahkim Kurulu Kararı, mahkemece 2. kez iptal edildi. 

İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen dava, az önce sonuçlandı. 

Hukukçulardan oluşan 3 kişilik Tahkim Heyeti geçtiğimiz yıl 13 Ocak’ta DEKAŞ’ın Marin Römorkör’e 56 milyon liralık tazminat ödemesi gerektiğine hükmetmişti. DEKAŞ tarafı hakem kararının iptali için dava açmıştı.  
İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi, Deniz Kılavuzluk A.Ş. ni haklı bularak Tahkim Kurulu Kararı'nı iptal etmişti. İptal kararı üzerine Marin Römorkör A.Ş. Mahkeme Kararını Yargıtay'a taşımış, Yargıtay ilgili dairesi mahkeme kararını bozmuş ve mahkemeye iade etmişti.

Bugün görülen ve az önce sonuçlanan davada ise Mahkeme, ilk kararında direndi ve Tahkim Kurulu Kararını 2. kez iptal etti. Karar duruşmadaki 3 hakimin oy birliği ile alındı. Marin Römorkör’ün bu karar üzerine yargı yoluna başvurması halinde dosya artık Hukuk Genel Kurulu’nda ele alınacak ve hakem kararı ile ilgili nihai karar verilecek. 





 

Editör: TE Bilişim