ÇEŞME DALIŞ TURİZMİNDE SAYILI MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK

İzmir’in Çeşme ilçesine, dünyanın üçüncü büyük sualtı sergisini kazandıracak proje için harekete geçildi. Çeşme Kaymakamlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi işbirliği ile hazırlanan “Çeşme Sualtı Projesi”, İzmir Valiliği’ne sunuldu.

Çeşme’yi dünyanın en önemli dalış merkezlerinden biri yapmayı hedefleyen proje kapsamında, tarihi Efes şehrindeki heykel figürleri ve sütunların benzerlerinin su altına indirilmesi planlanıyor. Bu proje sayesinde Anadolu’nun antik tarihi, Çeşme’nin mavi sularında canlanacak. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret ederek, kendilerine “Çeşme Sualtı Projesi” dosyasını takdim etti.

Ziyarette Vali Toprak’a, fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan’ın Çeşme’nin sualtı zenginliğini yansıtan fotoğraflarından oluşan ve Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi ve İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından bastırılan “İyonya’nın İncisi Çeşme” kitabı da sunuldu.

Vali Toprak, Çeşme’nin ve İzmir’in turizmde marka değerini artıracak her çalışmaya destek vereceklerini ifade ederek, İzmir Kalkınma Ajansı’nın projeyi inceleyip mali destek teklif çağrısı ya da güdümlü proje halinde uygulanıp uygulanamayacağını talimatla inceleteceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim