ÇATUROĞLU TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRÜ DENİZ’İ ZİYARET ETTİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, bölgenin sorunlarını görüşmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz’i ziyaret etti.

Çaturoğlu bu ziyaretinde Alaplı Yat ve Tekne İmalatı Bölgesi, Alaplı balıkçı barınağının taranması ve Ereğli’de bulunan tersanelerin sorunlarını görüştü. Ayrıca balıkçı barınaklarının hukuki durumlarını da ele aldıklarını ifade etti.

Çaturoğlu yaptığı açıklamada, “İlimizin ekonomik yönden kalkınması ve istihdam artışının sağlanması için Alaplı Yat ve Tekne İmalatı Bölgesinin hayata geçirilmesi konusunda hem fikir olduk. Bu konuda karşılıklı çalışma yapılarak yatırımcılar bölgeye davet edilecek. Bu proje bölgemiz ve ülkemiz açısından da önemli bir projedir. Diğer taraftan Alaplı balıkçı barınağının taranması konusunu görüştük ve balıkçı barınağının taranması konusunda ortak çalışma kararı aldık. Ancak, ilgili kooperatife bu konuda sorumluluklar düşmektedir. Kooperatif olumlu yaklaştığı takdirde Genel Müdürlük bununla ilgili çalışma yapacak. Bunun yanı sıra Ereğli tersaneleri ile ilgili de fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca, denize dökülen yüksek fırın artıkları nedeniyle Erdemir yönetiminin uyarıldığı ifade edildi. Ziyaretimizde balıkçı barınaklarının yasal durumu ile ilgili bilgi alışverişi yaptık. Genel Müdür Deniz, balıkçı barınakları ile ilgili yeni bir kanun tasarısı hazırlandığı ve torba yasaya konulması için çalışma yapıldığını ifade etti. Bu çalışma ziyareti belirli aralıklarla yapılmaya devam edilecek” düşüncelerine yer verdi.
Editör: TE Bilişim