BUDO "e-bilet"e geçiyor

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), zamandan ve basılı kağıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek için 29 Şubat itibarıyla "e-bilet" uygulamasına başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nisan 2014'te "e-fatura", Ocak 2015'te "e-defter"e geçilen BUDO'da, "e-bilet" için Ağustos 2015'te sözleşme imzalandı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (BURULAŞ), e-bilet projesini 29 Şubat'ta hizmete alarak, BUDO'da uygulamaya geçirecek.

BUDO'nun ardından, teknik hazırlıkların tamamlandığı BURULAŞ Havacılık'ta da e-bilet sistemi devreye alınacak. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, e-bilet sürecinde mutlu sona yaklaştıklarını, bu sistemle dijital dünyada bir diğer hedeflerini daha gerçekleştireceklerini belirtti. Fidansoy, e-biletle, ikinci nüsha biletlerin bastırılması ve arşivlenmesine ihtiyaç kalmayacağını kaydetti. Uygulamayla BURULAŞ'ın hem zamandan hem de basılı kağıtla arşivleme maliyetlerinden tasarruf edeceği de bildirildi.
Editör: TE Bilişim