Black Sea Shipowners Club, Rusya’da son dönemde artan gemi tutuklamaların üzerine geçtiğimiz hafta Suadiye Otelde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda söz alan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır sorunları gerekli platformlarda değerlendirip çözümlerin araştırılması gerektiğini belirtti. Çakır” En kısa zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası, KOSDER ve Black Sea Shıpowners Club Birliği ile  komite oluşturup Moskova’ya gidilir ve diyalog başlatılır,s orunları masaya yatırıp hızlı çözüm yolunda gideriz başka alternatifimiz yok. Gerekli müracaatlar yapılır”. dedi

Black Sea Shıpowners Club Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Mustafa Can ise Karadeniz’de 150 tane gemisi olan Türk armatörlerin birlikiçinde olmasının önemine değindi ve “gemilerimizin kondisyonunu yükseltmeliyiz.30 yaş üstü gemilerin bakımları ve tamiri iyi yapılsaydı daha yüksek navlunlara gidilecekti.Karadeniz’in nehir tipi gemi filosu en az 150 tane gemi Türk armatörlerin elinde. Gemi işletmecesi ve armatörleri birlik olup beraber hareket etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Toplantıya UDH bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sektörel Analiz ve Düzenleme Daire Başkanlığından katılan  Durmuş Ünüvar ise “ Sızın sorununuz bizim sorunumuz. Sorunlarınızı dinlemek ve iletmek için buradayız. Gerekirse dış işleri bakanlığına iletip neler yapılabileceği konusu değerlendirmeye alınır. ”dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına toplantıya katılan Alev Tunç  denizde can kaybının önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların hızla yapılması gerektiğini belirterek” İlk önce denizde can kaybı ve çevreye zararlarını engellemek üzerine çalışmalar yapılmalı Rusya da yaşanan sorunların çözülmesi için komite oluşturarak resmi yollardan sorunun çözümüne gidilmesi daha doğru olur”dedi.

Toplantıya  MARINE CONSUL RUSSIAN EMBASSY -MR.DENIS ULYASHIN ve

KOSDER,

TRANSBOSPHOR MARITIME

GUNES SHIPPING   
OZKAN SHIPPING   

CUNDA SHIPPING    
TRANSOPTIMAL LTD.   
MISHA SHIPPING    
IS-BIR SHIPPING   
TRIMORYA SHIPPING         
ISKELE SHIPPING   
SOYLU SHIPPING             
ALERIA SHIPPING           
SENEMAR SHIPPING         

VIZA SHIPPING             
PASABAHCE SHIPPING        
KARAVELLIOGLU GROUP    
BORA SHIPPING     
HICAZ SHIPPING            
ORAS SHIPPING             
TGS SHIPPING              
FLIPPER SHIPPING         
DOGANBEY SHIPPING         
EFEMCHART         
VODA SHIPPING             
MARINESCO LTD.        
KOZA CHART       

STATU SHIPPING
ISIK SHIPPING
PUTA SHIPPING
ADLER SHIPPING
ALBROS SHIPPING
PACIFIC SHIPPING

NB SHIPPING

YAGMUR SHIPPING

DAYLIGHT SHIPPING

OPTIMAL SHIPPING

DRYCHART yetkilileri katılımda bulundu.

Editör: TE Bilişim