İzmir'de Hilton Otelinde bugün başlayan ve sektörün büyük ilgi gösterdiği Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri ve Teknolojileri Kongresinde DenizTV'nin canlı yayında röportaj yaptığı UZMAR Şirketinin kurucusu Kaptan Altay Altuğ; "Herkesi seviyorum. Beni sevmeyenleri de seviyorum" dedi. 

DenizTV sorularını cevaplayan denizcilik sektörünün Beybaba'sı Kaptan Altay Altuğ, "Yaşlandığım halde genç gibiyim çünkü sevdiğim bir işi yapıyorum. Yağşlandığım halde mutluyum. Yeryüzünde sevgi kadar güzel bir şey var mı? Önce kendini seveceksin, sonra insanları seveceksin. İnsanları seviyorum. Herkesi seviyorum. Netice hatta beni sevmeyeni bile sevmeyi öğrendim. Severken de mesleğimi sevdim. Şöyle bir iddiam var. Bildiğiniz ve sevdiğiniz işi yaparsanız mutlu olursunuz. Bunu kendiniz yaratırsanız mutlu kere mutlu olursunuz. Benim işyerim Nemrut limanı. Böyle bir liman yoktu. Bir koydu bu. Orada keçiler dolaşıyor merkepler anırıyordu. Bu limanı ben yarattım. Burada bir liman olsa ne güzel olur dedim. İzmir limanı uzakta kalıyor. Bir yakınıma dedim ki burada bir arsa al. Orada bir iskele yap. Metaş çelik tesisinin sahibi. Burada bir iskele yaptı. Hurda gemilerini buraya getimeye başladı. Kılavuzluğunu ben yapıyordum. Burası gelişti. İzmir limanının 11 milyonmuş elleçlemesi. Nemrut Limanı 22 milyon ton 2 misli olmuş. Ne mutlu bizlere. Bir iş yaptık şimdi iş tahmin edemeyeceğimiz ölçüde büyüdü. Şimdi gururla seyrediyorum Nemrut Limanını". şeklinde konuştuç

Kılavuzluk hizmetlerinde deneyimin önemine değinen Altay Altuğ, hiç bir gemi kaptanının gemisini acemi bir kılavuz kaptana teslim etmek istemeyeceğini söyledi. Kaptan Altay Altuğ şöyle konuştu. 

"Tabii liman olunca buraya yabancı gemiler geliyor. Yabancı gemiler buraya geldiği zaman tecrübeli kılavuz kaptan ister. O kılavuz kaptan teşkilatın kaptanıdır. Ama öyle bir kimsedir ki. Yabancı bir gemi geldiği zaman gemi kaptanı der ki acaba beni nasıl bir kılavuz kaptan karşılayacak. Ya acemi birisi gelirse. Nasıl gemimi teslim edeceğim der. Tecrübeli kılavuz kaptan ister. Ama ben öyle yaptım ki buraya denizcilik okulu mezunu kaptanları yetiştirdim. Kaptanlardan aşağı değiller. Ben yarattım bu işi diyorum kendi kendime ve mutlu oluyorum. Ben de sediğim bir işte muvaffak oldum. Nemrut limanı. Benim yaşım yüze yaklaştı. Üç beş sene sonra dalya bir diyeceğiz. Çevireceğiz. Mutluyum çünkü"

Yaşlılıkla ilgili "Yaşlılık muayyen yılları yaşamak değildir. Eğer kalbinize giden tellerde ümitsizlik, bedbinlik ve yorgunluk hissederseniz işte o zaman ihtiyarladınız, yaşlandınız demektir. Ben hiç bir zaman kalbime giden tellerde öyle şeyler hissetmedim. Hep umut var hep saygı var hep sevgi var. O zaman başarı da geliyor. Şimdi ben çalışmıyorum ama kurduğum şirket çalışıyor. Genç adamlar kılavuzluk yapıyor" diyen Beybaba'ya hep mutlu olduğu nice uzun yıllar diliyoruz. 

Editör: TE Bilişim