Yan yana çelik boru kazıklarla oluşturulan bir iskele yapısı üzerinde inşa edilen Asyaport projesinde başladığı günden bu yana 1200 ton çelik boru ve inşaat demiri kullanıldı. Türkiye’de ilk kez kullanılan bu sistem için, Jotun Endüstri Boyaları ürün gamından korozyon koruması ve yüksek performans sağlayan Jotamastic 87 GF epoksi boya tercih edildi. Cam pulcuk takviyeli ürünün, yüksek aşınma dayanımı seçilmesinde önemli bir rol oynadı. Asyaport inşaatinde, yapılan hesaplar neticesinde toplamda 31 000 ton çelik boru kullanılacak.

Asyaport & Jotun iş birliği devam edecek

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Türk denizcilik sektörü ve Türk dış ekonomisi için önemli bir temel taşı niteliğindeki bu projede, yüksek kalitede ürünler tercih ettiklerini ve prestijli projelerde imzası bulunan Jotun Boya ile projenin diğer etapları için de iş birliklerini sürdürecekleri bilgisini verdi. Ayrıca Soyuer, Jotun’un projenin boya ihtiyaçlarına en uygun çözümler sunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 

 Asyaport’un hedefi 2,5 milyon konteyner

400 milyon dolar yatırımla tamamlanacak Asyaport, hizmete girdiğinde Türkiye’nin en büyük kapasiteye sahip düzenli hat şirketleri için transit limanı haline gelecek. İlk işletme yılında 1 milyon konteyner kapasitesi ile hizmete başlayacak olan limanın, hedefi ise yıllık 2 milyon 500 bin konteynıra ulaşmak.

Editör: TE Bilişim