Arkas, Deniz Ticaret Filosu’na M/V Natalia A’yı ekleyerek Türk bayraklı konteyner gemisi sayısını 27’ye toplam taşıma kapasitesini ise 35 bin 502 TEU’ya çıkardı.

Arkas, Mare Nostrum “Bizim Deniz” olarak nitelendirdiği Akdeniz ve Karadeniz’de düzenli hat taşımacılığı yapan bir armatör olma konumunu geliştirmek amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda gemi almaya devam eden Arkas, son olarak 1.139 TEU kapasiteli M/V Natalia A gemisini filosuna ekledi. M/V Natalia A’nın katılmasıyla kapasitesi 35 bin 502 TEU’ya ulaşan Arkas Deniz Ticaret Filosu, Türkiye’nin konteyner gemi filosunda önemli bir pay sahibi.

M/V Martine A ikizine kavuştu


Nisan ayında Arkas filosuna katılan M/V Martine A gemisinin ikizi olan M/V Natalia A da aynı özellikleri taşıyor. 149 metre uzunluğunda ve 22,70 metre genişliğindeki gemi, 13 bin 600 beygirlik motor gücü ile 18 deniz mili hız yapabiliyor. Gemide ayrıca yaş meyve ve sebze gibi ürünlerin taşımasında kullanılan reefer konteynerler için 232 adet priz bulunuyor. Arkas’ın kendi armatörlük şirketi Arkas Line tarafından işletilecek olan M/V Natalia A, düzenli olarak Marport- Gemlik-Aliağa-Gazimağusa-Mersin-Gemlik-Novorossiysk rotasında servis verecek.

 

Editör: TE Bilişim