Arkas, MSC Gemi Acenteliği ile pazar payını artırdı

Arkas Holding bünyesinde faaliyet gösteren MSC Gemi Acenteliği, geçtiğimiz yıl elleçlediği yük miktarını yüzde 35, pazar payını da yüzde 4 artırdı.

MSC'nin (Mediterranean Shipping Company) dünyanm en büyük konteyner taşıma şirketlerinden biri olduğunu söyleyen MSC Türkiye Genel Müdürü Hasan Piroğlu, "MSC'nin Türkiye temsilciliği, 1978'den 1995'e kadar Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş. tarafından yürütüldü. Mayıs 1995'te MSCnin Türkiye'deki taşımacılık hizmetleri ağını genişletmesi sonucu, yine Arkas içinde ayrı ve özerk bir yapılanma ile MSC Gemi Acenteliği kuruldu. Şu an İstanbul, İzmir. Mersin ve Bursa'nın yanı sıra Antalya ve Trabzon ofislerimizde toplam 120 çalışanımız ile hizmet veriyoruz. MSC'nin ve Arkas'a bağlı diğer hizmet amaçlı şirketlerin desteğini alarak yüksek kapasiteli ve düzenli gelen gemilerimiz, direkt hatlarımız, son model araçlarla donatılmış kara ulaşım hizmetlerimiz, teknolojik gelişmelere ayak Tipobet uydurarak yüksek standartlara ulaştırdığımız liman hizmetlerimiz ile dünyanın her yerinden her yerine, düzenli ve rekabetçi navlunlar ile hızlı servis hizmeti sunuyoruz" dedi.

Gecen yılın kendileri acısında verimli geçtiğini dile getiren PiroğJu, "2004 ülke ekonomisinin sayısal gerçekleriyle öngörülerimizin temelde örtüştüğü, bunlara koşut insana ve servis yelpazemize yapağımız ciddi yatırımlar sonucu, pazar payımızı artırdığımız bir yıl oldu. 2003'te elleçlediğimiz ihraç konteyner adeti 216 bin 257 TEU iken, 2004'te yüzde 351ik artışla 293 bin 879 TEU konteyner elleçledik. Pazar payımızdaki araş ise yüzde 4 civarında oldu. Bu rakamlara ulaşmamızda Türkiye'de çok etkin çalışan organizasyonumuzun yanı sıra, armatörümüzün hız kesmeyen yenilikçiliğinin altını çizmemiz gerekir" diye konuştu.

Bu yıl altyapı yatırımlarına yoğunlaşacaklarını söyleyen Piroğlu, şu bilgileri verdi: "Müşterilerimize yansımalarının çok olumlu olacağına inandığımız bu gelişimi, elbette servis yelpa-zemizdeki olumlu değişimler de izleyecek. Fuara 5. kez katılıyoruz. Türkiye'nin en önemli uluslararası fuarı olan bu organizasyonda, yerli-yabacı tüm müşterilerimiz ile buluşup lojistik ihtiyaçlarına anında çözüm üretirken, yeni ticari bağlantıların oluşumu için, 'doğru zamanda doğru yerde' destek verme amacımıza ulaşıyoruz."

(Perşembe Rotası)

Editör: TE Bilişim