Arkas’ın haritadaki yeni adresi Portekiz

Arkas, 2012 yılının sonunda ofislerinin bulunduğu ülkeler haritasına yeni birnokta daha ekledi. Portekiz’de Arkas Portugal şirketini kuran Arkas, yurtdışındaki 37’nci ofisini acmış oldu. Arkas Portugal, Arkas Line’ın acenteliğini yürütüyor.

Merkez ofisi Portekiz’in başkenti Lizbon’da bulunan Arkas Portugal, Lizbon ve Setubal limanlarından servis sunuyor. Portekiz’de ticaret yapan müşterilerine Arkas Line’ın sağladığı direkt servisler ile Setubal’dan İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Mısır’a taşıma hizmeti veriyor. Ayrıca Lizbon ve Leixoes/ Oporto’dan Kuzey ve Batı Afrika ülkelerine haftalık servis sağlıyor.

Lizbon, Portekiz ekonomisinin merkezi. Lizbon bölgesi Avrupa Birliği ortalamasının üzerindeki refah düzeyi ile Portekiz’in en zengin bölgesi. Setubal ile birlikte değerlendirildiğinde 3.7 milyon nüfusu ve 12 bin 204 kilometrekarelik alanı ile önemli bir büyüklüğü teşkil ediyor. Ayrıca Portekiz’in gayri safi milli hasılasının yarısını karşılıyorlar. Otomotiv,elektronik, gıda ürünleri, ahşap malzemeler, demir-çelik, cam ve kağıt ürünler gibi birçok endüstri Lizbon’da kurulu. Portekiz’in Akdeniz ve Karadeniz ülkelerine ihraç ettiği ürünler ağırlıkla ham maddeler, kağıt üretimi için ağaç ürünleri, tarımsal ürünler, gıda malzemeleri ve kimyasal ürünlerden oluşuyor. İthal edilen ürünlerin başlıcaları ise beyaz eşyalar, otomobil parçaları, cam mamuller ve hayvan yemi olarak sıralanıyor.

Doğu Akdeniz’den Portekiz ve Fas’a direkt servis

Arkas Line, Portekiz’in Setubal Limanı’na dört gemiyle 8 günde bir sunduğu Great Pendulum Servisi (GPS) ile uğruyor. GPS sayesinde Doğu Akdeniz’den Portekiz ve Fas’a direkt servis veriliyor. Gemiler La Spezia- Salerno-Pireİstanbul (Marport)-Mersin-İskenderiye-Naples- La Spezia-Cenova-Algeciras-Kazablanka-Setubal- La Spezia rotasını izliyor.

Editör: TE Bilişim