Arkas Line ile İspanyol Marguisa Line iş birliği

Arkas Line ve Marguisa Line ortak servis vermeye başladı. Bu iş birliği çerçevesinde Arkas Line Akdeniz Limanlarından İspanya’nın Algeciras Limanı aktarmalı olarak Ekvator Ginesi’nin Bata ve Malabo limanlarına yük taşıyor.


Arkas Line, merkezi Madrid’de bulunan ve 1997 yılında kurulan Batı Akdeniz ve Batı Afrika (özellikle Ekvator Ginesi) arasında hat taşımacılığı konusunda uzman Marguisa Line ile iş birliği yapıyor. Marguisa Line, İspanya’nın Valencia ve Algeciras limanları ile Ekvator Ginesi’ndeki Bata ve Malabo limanları arasında servis veriyor. Her biri 1.740 TEU kapasiteli olan Hansa Cloppenburg ve Hansa Marburg gemileriyle verilen servis 15 gunde bir yapılıyor. Marguisa Line ise Turkiye, Mısır ve Lubnan’dan yük alarak Ekvator Ginesi’ne ulaştırmak icin Arkas Line’ın Great Pendulum (GPS) ve West Med Black Sea (WBS) servislerini kullanacak.

Marguisa Line aynı zamanda iki ro-ro gemisiyle Valencia (İspanya), Livorno (İtalya), Marsilya (Fransa), Lome (Togo), Cotonou (Benin), Malabo, Bata (Ekvator Ginesi) ve Douala (Kamerun) rotasını izleyen bir servis veriyor. Firma ayrıca Sagunto (İspanya), Livorno (İtalya), Ekvator Ginesi ve Kamerun arasında kuru yük taşımacılığı da yapıyor.

Arkas Line ve Marguisa Line’ın bu iş birliği kapsamında Türkiye’deki acenteliğini Arkas Denizcilik yürütüyor. Arkas ayrıca Mısır ve Lübnan’da da Marguisa Line’ı temsil ediyor. Marguisa Line’ın acente kolu olan Imagesa (International Maritime Agency Equatorial Guinea) Ekvator Ginesi’nde Arkas Line’ın acenteliğini yapacak.

Editör: TE Bilişim