Arkas Hellas, Pacific International Lines (PIL) acentesi oldu

Arkas’ın Yunanistan’da faaliyet gösteren şirketi Arkas Hellas’a bağlı olarak kurduğu şirketi ARPAC Hellas Ltd., Pacific International Lines (PIL) acenteliğini üstlendi.

Yunanistan’da Arkas Line, Tarros International, Yang Ming, DAL (Deutche-Afrika Linien), (UAFL) United Africa Feeder Lines ve UOL (United Ocean Lines) ’ın temsilciliğini yapan Arkas Hellas’a bağlı olarak Mart ayında kurulan ARPAC Hellas Ltd., Pacific International Lines (PIL) ’in acenteliğini yürütmeye başladı.

PIL’in dahil olduğu ve 5 armatörün birlikte sunduğu SBS servisi, Pire’ye de uğrak yapıyor. SBS servisi Sangay -Ningbo - Shekou - Singapur – Pire - İstanbul-Köstence - Ilichevsk- Pire – Port Kelang- Sangay rotasını izliyor.PIL’in Yunanistan’daki acenteliğini yürüten ARPAC Hellas Ltd., ihracat ve ithalatçılara bu servis ile hizmet sunacak. 

1967 yılında kurulan ve merkezi Singapur’da bulunan PIL, 16 Mart 2012 tarihinde kuruluşunun 45. yılını kutladı. Bugün Güney Doğu Asya’nın ikinci büyük hat taşıması yapan şirketi konumunda olan PIL ayrıca konteyner hatları arasında dünyada 19. sırada. Hali hazırda Karadeniz ülkeleri Romanya ve Rusya’da PIL’in acenteliğini yapan Arkas, bu kez şirketin acenteliğini Yunanistan’da alarak Akdeniz’e açılmış oldu.

Editör: TE Bilişim