ANTALYA DTO'da okul heyecanı...

2005 yılında protokolü yapılan ancak halen tamamlanamayan Deniz Ticaret Lisesi inşaatı bir süreliğine durduruldu. Henüz lise inşaatı tamamlanmasa da Antalya'da yeni bir projeye imza atılıyor.

Deniz Ticaret Odası yönetimi, Akdeniz Üniversitesi'yle işbirliği yaparak Deniz Turizmi Yüksek Okulu açmak istiyor.

Oda Başkanı Ahmet Erol, üniversitenin de desteklediği bu projeyle Antalya'da marka haline gelen turizmin yanına deniz turizmini de ekleyeceklerini söyledi.

2005 yılında protokolü yapıldı ve inşasına başlandı. Ancak aradan 4 yıl geçmiş olmasına rağmen Deniz Ticaret Lisesi halen tamamlanamadı. Ve inşaat durduruldu. Deniz Ticaret Odası, lisenin tamamlanamamış olmasını bir kenara bırakıp yeni projeler hazırlamaya koyuldu. Deniz Ticaret Odası'nın yeni yönetimi, Antalya'da deniz turizmini canlandırmak adına üniversiteyle işbirliği yaptı. Ve Akdeniz Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu'nda Deniz Turzmi Yüksek Okulu Bölümünü açmak için kolları sıvadı.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, Deniz Turizmi Yüksek Okulu Bölümü ile Antalya'ya daha kalifiyeli bireyler kazandıracaklarını söyledi. Türkiye'nin deniz turizminden yılda ortalama 3,5 milyar dolar gelir sağladığını dile getiren Ahmet Erol, Antalya'nın da bu pastadan faydalanmasını istediklerini bildirdi.

Ahmet Erol, bu bölümü açmakta ki amaçlarının deniz turizmini eğitimli kişilere emanet ederek bu sektörü bir endüstri haline getirmek olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim