1996 yılında yayın yaşamına başlayıp büyük bir gelişim göstererek, birbirinden ilginç ve araştırma-inceleme odaklı çok sayıda makaleye ve birbirinden farklı denizcilik hikayelerine yer vermiş olan ALESTA Dergisi 25.yılında 23. sayısı ile okurla buluştu.


ALESTA Dergisi, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa DUİM Denizcilik Klübü öğrencileri tarafından çıkarılan, denizcilik sektörü arasında köprü kurmayı ve sektördeki ulusal ve uluslararası gelişmeleri hedef kitlelere duyurmayı hedeflliyor. İÜ-C Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından amatör olarak çıkarılan, fakat tamamen profesyonel yaklaşımlar sunan ALESTA ; işletme, güverte, kalite yönetimi, teknik konular, denizcilik dünyasındaki güncel gelişmeler, Deniz Hukuku, Pandemi Döneminde Denizciliğin yeni tecrübeleri gibi konularda uzmanların, Hukukçuların ve akademisyenlerin yazılarını içermektedir. 

Yılda sadece 1 kez yayımlanan Alesta Türkiye’de hem denizcilik sektöründe hem de genel kamuoyunda son yıllarda oldukça ilgi odağı olan denizcilik çalışmalarına ve gündemi belirleyen konulara da eğiliyor.

Son dönemlerde yaptığı çalışmalar ve başarılı röportajlarla gündeme gelen denizcilik kulübü’nün yayınladığı Alesta dergisine linkten ulaşabilirsiniz. 

Editör: TE Bilişim