İzmir'de Ege'nin kuzey ve güneyinde kimyasal taşıma yapan Akıntürk, taşınan malın özelliklerine göre bir gemi sahibi olarak AIiağa-Tüpraş'tan körfeze ve Çeşme'ye gelen Ro-Ro gemilerinin yakıtını taşıyor. Bu yıl Ege'ye gelen gemilerin artması ve Türkiye'nin dışa yakıt satması konusunda Tüpraş, Petrol Ofisi, Opet gibi firmalar ile Deniz Ticaret Odası'nın gayretli çalışmalarıyla taşıma ihtiyacının artacağını görerek 750 tonluk ikinci gemiyi alan Akıntürk, daha iyi hizmet için iş hacmindeki artışa paralel olarak üçüncü bir gemi alımı düşünüyor.

Akıntürk Petrol ortaklarından Selim Özgerçin, "Akaryakıt kara ve deniz nakliyatında faaliyet gösteriyoruz. Lojistik kara taşımacılığına da önem vererek nakliye hizmetinde uydu kontrollü takip sistemi kullanıyoruz" dedi.

DAHA İYİ HİZMET


İzmir-İstanbul-Ankara arası aktif bir şekilde faaliyet gösteren firmanın alt yapısını genişleterek daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Özgerçin, Doğu bölgesi operasyonu için tam kamyon veya par-siyel olarak hizmet yerdiklerini dile getirdi. Taşımacılıkta fark yaratan yaklaşımı ile kurumsal müşterilerine çözüm önerileri getîrdîkle-rini ve sistem üreten bir Casinovale lojistik firması olduklarını kaydeden Özgerçin, sözlerine, şöyle devam etti; "İzmir ve Ege'de liman hizmetlerinin ve denizciliğin gelişmesinde ve Çeşme li-
manın özelleştirilmesi sonucunda özellikle İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ge-za Dologh'un ve Ulusoy deniz işletmeciliğinin çok büyük faydalarını gördük.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Böyle bir hizmet verilmesi gemilerin sefer güvenliği açısından çok önemli.İzmiı Liman'ının güvenliğini artırıyor. Yabancı bayrakl yatlara, transit yakıt, ticar teknelere ise ÖTV'siz yakr hizmeti vererek yat turizmine de hizmet veriyoruz." P&l Uluslararası Sigorta Sertifikasına ve LOYD sertifikasına sahip olduk
larını dile getiren Ozgerçin, "Güvenliği ön planda tutarak taşımacılıkta mallan sigorta kapsamında alıyoruz.Firma ve personel için tüm güvenlik tedbirleri alındıktan sonra sağlıklı ve zamanında hizmet veriyoruz.Taşımacılıkta fark yaratan yaklaşımımız ile kurumsal müşterilerimize çözüm önerileri getiren ve sistem üreten bir lojistik firmasıyız" diye konuştu.

(Kaynak: Ekonomik Çözüm  21 Mart 2005)

Editör: TE Bilişim