Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Denizcilik Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Selçuk Sert, 17 Haziran 2020 günü bu görevini Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile göreve atanan Ünal Baylan’a teslim etti. Ünal Baylan, denizcilik genel müdürü olarak görevine bu tarihte başladı.Kendisine başarılar dileriz.

Ahmet Selçuk Sert'in hizmetleri

Görevden ayrılan Ahmet Selçuk Sert’in de çeşitli kademelerde uzun yıllar hizmet yaptığı denizcilik ve havacılık sektörlerine önemli hizmetleri olduğu biliniyor.

Ahmet Selçuk Sert’in mülga Denizcilik Müsteşarlığında Samsun, Antalya ve İzmir Bölge Müdürü olarak çok başarılı hizmet geçmişi olduğu hatırlarda.

Zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından kendisi Deniz Ticareti Genel Müdürü yapılmak istendiğinde o zaman Fetö örgütünün ilk kurbanlarından olarak yazılı ve görsel medyada çıkan haberler üzerine genel müdür olamadığı biliniyor. Zaman gazetesinde Ahmet Selçuk Sert aleyhine yapılan kampanya neticesinde genel müdürlüğü o zaman engellenmişti.

Zamanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu duruma sessiz kalmıştı.

Ahmet Selçuk Sert, İZBAN’ın kurucu genel müdürü olarak İzmir’e de önemli hizmetlerde bulundu. Sıfırdan kurduğu şirketi 300.000 yolcu kapasitesine çıkardı ve buradan kendi affını isteyerek kendi isteği üzerine ayrıldı.

Ahmet Selçuk Sert sivil havacılık alanında da çok önemli hizmetlerde bulundu. THY’nin yer hizmetleri şirketi olan TGS’de (Turkish Ground Services) İzmir ve Sabiha Gökçen Baş Müdürlüğü görevlerinde ve ayrıca bu kurumun Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Havacılık alanındaki hizmetleri havacılık camiası tarafından takdir gördü.

Ahmet Selçuk Sert, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından o dönem denizcilikten sorumlu müsteşar yardımcılığı görevine getirildi.

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmesinden sonra ise, müsteşar yardımcılığı hakları korunarak Bakanlık uhdesinde kalmaya devam etti.

Bakan Mehmet Cahit Turhan döneminde Ali Kurumahmut ile birlikte danışman olarak hizmet vermeye devam eden Ahmet Selçuk Sert, Bakan Turhan tarafından Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Daha sonra kurulan Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün Kurucu Genel Müdürü olan Ahmet Selçuk Sert’in bir süreden beri makamdan affını istediği biliniyordu. Görevlendirme ile bu görevi yapmaya devam eden Ahmet Selçuk Sert’in görevden ayrılmasından ötürü yakın çevresine huzur ve memnuniyet duyduğunu söylediği biliniyor. Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.

Ali Kurumahmut'u etkileyecek mi?

Sektörde Ahmet Selçuk Sert’in yokluğundan en fazla fahri ve istişari olarak Bakanlığa ve denizciliğe hizmet eden Danıştay Emekli Üyesi ve Deniz Hukukçusu Ali Kurumahmut’un etkilenebileceği konuşuluyor. Ancak kendisinin gayet başarı ile devam ettiği görevinde herhangi bir sorun yaşayabileceği ihtimali bulunmuyor.

Editör: TE Bilişim