Aframax tanker sayısı azalınca navlunlar yükselmeye başladı

Aframax tip gemiler düşük navlunlardan etkilenip birçok armatörlük şirketi gemilerini seferden alınınca, bukez düşük talebe bile yetmeyen Aframax'ların navlunların kısmi düzelme başladığı açıklandı.

Özellikle navlun artışının Kuzey Denizi bağlantılı seferlerde meydana geldiği belirtilirken Clarkson Araştırma Merkezi haftalık raporunda bu ayın başlarında Kuzey Denizi limanlarında Akdeniz bağlantılı yükler için düşük bir navlun geliri de olsa balast olarak bölgeye yönlendirdikleri işaret ediliyor.

Bununla birlikte Baltic Exchance Kuzey Denizi ‘inden Kontinant için hampetrol yükleme navlunun iyimserlik göstermeye başladığını ve bunedenle bazı armatörlerin bölgeden yük almaya yöneldiklerini duyuruyor.

Bu değerlendirmenin kuşkulu olduğunu ileri süren bazı brokerler, " İyimser bir işaret görmediklerinde" ısrarcı olmaktalar.

Baltic Exchange verileriyle günlük navlunlar Aframax'lar için 14,400 dolar veriliyor. Portekiz'in enerji şirketi Petrogal 2004 inşa 159,251 dwt'luk Astro Phoenix Kuzey Denizi Portakiz uğraklı olarak sefer kiralaması üzerine kiralarken, Rusya'nın Gazprom 2004 inşa 111,013 dwt'luk Delta Pioneer isimli tankeri Primorsk limanı 20 Ocak yükleme ve İngiltere tahliye sefer kiralama ile kiraladı. Yine ABD merkezli Koch'un 112,661 dwt'luk 2002 inşa Dubai Legend isimli hampetrol tankerini Tallin yükleme ABD Doğu Sahili tahliye W100 üzerinde kiraladığı açıklandı.

 

Editör: TE Bilişim