Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı'nda yer alan ''Marine Talks'' etkinliğinde gemi tedariki alanının lider firması AVS Global oturum gerçekleştirdi.

Fuarın ilk günü 30 Kasım’da AVS Global tarafından düzenlenen oturumda açılış konuşmasını AVS Global Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek yaptı.

''Sektör girişimci ruhları asla yalnız bırakmaz!''

Hayatta başarılamayacak hiçbir şey olmadığının altını çizen ve manav dükkanından global bir marka olan AVS Global'e uzanan başarı hikayesini anlatan AVS Global Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek şöyle devam etti;'' Önce lokal hizmet verdik, sonra kendi kabuğumuzu kırdık.Bölgesel hizmetimizi ilerleterek ulusal olduk. Şimdi ise uluslararası bir konumdayız. Türkiye’ye ait global bir marka değeri olan bir şirket olmaya çalışıyoruz. Gençlerin dinamizminden faydalanarak bugünlere geldik. Bunu asla unutmayın. Bu sektör girişimci ruhları asla yalnız bırakmaz ve unutmaz. Sektör girişimci ruhları keşfettiğinde bağrına basar. Bizim 35 yılımızın hikayesi bu. Bugün 126 ülkede, 1500 küsür limanda ayda ortalama 600 gemiye global anlamda hizmet veriyoruz.''


Abdülvahit Şimşek - AVS Global Yönetim Kurulu Başkanı

Sektörünün en büyük eksiği yabancı dil bilen gemi adamı!

AVS çatısı altında Ekol Denizcilik’i yepyeni bir vizyonla kendi bünyemize aldık. Denizcilik sektörüne girmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz için merkezinde İngilizce olan bir eğitim sistemi kurduk. Denizcilik sektörünün en büyük eksiği yabancı dil bilen gemi adamı. Bu açığı kapatmak amacıyla ihtiyaçlar doğrultusunda sistemler geliştirmek istiyoruz.''

AVS Global tarafından düzenlenen konferansta Başkan Abdülvahit Şimşek'ten sonra Catering Müdürü Sevda Güler, Küresel Tedarik Müdürü Mükremin İnan ve Kalite Güvence Müdürü Sevinç İlgar Nas, konuşmacı olarak katıldı. İlgiyle takip edilen etkinlikte, provizyon yönetimi ve catering, global gemi ikmal ve teknik mağaza yönetimi ile kalite yönetimi başlıkları ele alındı.


Mükremin İnan - AVS Global Supply Departman Müdürü

AVS Global Supply Departman Müdürü Mükremin İnan, Müşteri portföylerinin genişlediğini ifade ederek yabancı armatörler nezdinde AVS’nin vermiş olduğu hizmet kalitesini izleyicilerle paylaştı.


Sevda Güler - AVS Global Supply Catering Müdürü

AVS Catering Müdürü Sevda Güler, Marine Catering konusunda yaptığı sunumda kumanya yönetiminin önemi vurgulayarak, şirket bünyesinde geliştirilen yazılım ile 250 adet gemiye hizmet verdiklerini ifade etti.


Sevinç İLGAR - AVS Global Supply Gıda Mühendisi

Fuarın ilk günü 30 Kasım’da AVS Global tarafından düzenlenen oturumda son konuşmacı olan Gıda Mühendisi Sevinç İLGAR, Kalite Yönetim Sistemleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Ekol Denizcilik Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ yaptığı açıklamada; ''Exposhipping Expomaritt İstanbul fuarının, EKOL Denizicilik olarak ana sponsorlarından biriyiz. Çok uzun aradan sonra pandemi şartları müsade ettiği sürece biz de fuarda yerimizi aldık.'' ifadelerini kullandı.

EKOL Denizcilik Kurum Müdürü Mutlu Arslan; ''Bu güzel açılışa EKOL Denizcilik ekibi ile birlikte tüm öğrencilerimizi de buraya davet ettik, inşallah hep birlikte burada bulunacağız.'' dedi.

Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül; ''Sektörün seçkin temsilcileri ile bir arada olmak bizi çok mutlu ediyor. Amacımız öğrencilerimizi de bu seçkin firmalarla ve temsilcilerle bir araya getirmek. Bunun yanısıra buraya ziyaretçi olarak gelen tüm öğrencilere de ekolün tanımıtını yapmak üzere burada bulunmanın büyük onurunu yaşıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ekol Denizcilik Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya; ''Bizi heyecanlandıran diğer bir olay da, meslek yüksekokulu ve meslek liselerinden gelen denizci genç arkadaşlarımızın bu fuarda bizlerle beraber olması. Onları şimdiden ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Emel Hayretdağ - Ekol Denizcilik Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı


Emel Hayretdağ - Ekol Denizcilik Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı 

Editör: TE Bilişim