PALMALİ Group, 3 yıl önce başladığı turizm yatırımlarını, Bodrum Yalıkavak’ta 42 milyon dolara satın aldığı marina ile güçlendirdi. Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, “Hem marina hem de otel yatırımlarımız devam edecek. 370 teknelik Yalıkavak Marina’yı bir yıl içerisinde 850 tekne kapasiteye çıkaracağız. Burası dünya çapında markaların olduğu bir yer haline gelecek.

İsim hakkı grubumuzda olan Cipriani ve Billionarie’de Yalıkavak Marina’ya götüreceğiz. Bunlar için 25 milyon dolar daha ek yatırım yapacağız” dedi.

Talebe yanıt veremiyoruz
Marinanın çok kısa sürede büyük değişime uğradığını belirten Tümay, şu bilgileri verdi: “Sırada bekleyen birçok müşterimiz var. Kapasite artırımını bu yılın sonuna kadar tamamlamış olacağız. Marina işi çokta kârlı bir iş değil ama kapasite artırımı için ek bir maliyet gerekmiyor sayılır. Önemli olan start düğmesine basmaktı, onu yaptık. Feribot izni için de başvurularımızı yaptık. Müşterilerimizin çoğu yerli ancak yurtdışından da buraya kayma var. Türk marinaları tercihte ilk sıraya yükseldi.”

Simülasyonla test edildi
Marina’nın fizibilite çalışmaları için 1.5 yıldır Ege Üniversitesi ile simülasyon çalışması yaptıklarını anlatan Tümay, şöyle devam etti: “Gerekli izinleri almadan önce böyle bir çalışma yaptık. Türk marinaları genelde önce yapılıp sonra deneniyor. 100 yıllık rüzgar hesaplamalarının analizi bile çıkarılıyor. Biz kafadaki soruları bitirdik. Kaç metrelik tekne nasıl girer, nasıl çıkar test ettik. Mevzuatta böyle bir şey yok ama bizim sunumumuzdan çok memnun kaldılar. Bittikten sonra ne olacağını gördüler. Önce yapıp sonra masraf yapmaktansa, önceden yapıp maliyetleri de düşürdük.”

Maldivler’in kumunu Mersin’de de buldu

BODRUM bölgesinde tek beyaz kumlu plajın Palmalife’ta olduğunu dile getiren Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, “Plajdaki beyaz kumu Mısır ve Maldivler’den getiriyorduk. Quars taşının ufalanmasıyla oluşuyor. Şimdi bu kumun Mersin’de de olduğunu keşfettik. Artık oradan alıyoruz. Plajın ilk zamanlarında ayda 2 TIR alıyorduk. Şimdi ise deniz de doydu, aldığını bize geri veriyor. Hasat almaya başladıktan sonra rahat ettik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim