2014 yılının ilk 11 ayında 10 milyon gross ton NK kaydına girdi

 Lider klas kuruluşu ClassNK Yönetim Kurulu Başkanı  Noboru Ueda'nın bildirdiğine göre, klasları altındaki tonaj 2014 Kasım ayı sonunda ilk kez 230 milyon gross ton sınırını geçti. Kuruluşun Sınıflandırma Komitesi toplantısı sonunda yapılan açıklamaya göre  Kasım 2014 sonu itibariyle NK'nın klasında  totalde 231.34 milyon gross tonluk  8.826 gemi bulunuyor.

ClassNK 2013 senesini kendi sicilindeki  220.900.000 gross ton ile bitirmişti. Buna göre ClassNK kuruluşu 2014 yılının  ilk 11 ayında 10 milyondan fazla  net gross tonu siciline kattı. Lider Klas Kuruluşu böylece son yıllardaki çarpıcı büyümesine devam etti.  Diğer klas kuruluşlarından NK kaydına transfer olan gemiler  NK kaydına geçen gemilerin 1/3'ünden fazlasını oluşturarak ClassNk için yeni bir rekor oluşturdu.

Bu vesileyle bir açıklama yapan ClassNK Yönetim Kurulu Başkanı Noboru Ueda: “Avrupa'da büyümemize ek olarak,  Güney Amerika ve dünyadaki yeni pazarlardan  yeni inşalar ve ilk Amerikan bayraklı gemilerimiz de klasımızda yer aldılar.  Piyasalardaki düşüşe rağmen, sicilimizin devamlı büyümesi aktivitelerimizin küresel kapsamının artışını ve dünyadaki armatörler, operatörler, tersaneler ve tasarımcılara en iyi klas hizmetlerini sunma konusundaki ilkesel tutumumuzu yansıtmaktadır.” dedi.

Editör: TE Bilişim