SANMAR Tersanesi, hem Atlantik hem de Pasifik kıyılarındaki faaliyet gösteren SAAM Towage’ye üçüncü teslimatını yaptı. SAAM Palenque ismi verilen 24.4 metre uzunluğundaki RAmparts 2400SX bundan böyle Panama’daki operasyonlarda görev alacak.

SAAM Towage daha önce SANMAR’dan 2 adet römorkör satın almıştı. Operasyonlarını Peru’ya da genişleten SAAM Towage’nin adresi yine SANMAR oldu.

SANMAR’ın İzmir’deki operasyonlarında görev yapan 24.4 metre uzunluğundaki RAmparts 2400SX’i satın alan SAAM Towage, römorköre SAAM Palenque ismini verdi.

SANMAR tarafından hazırlanan römorkör, Panama’da yeni görevine başladı. SAAM Palenque’nin kardeşi Albatros halen Peru’da, SAAM Valparaiso ise Panama’da başarıyla çalışmayı sürdürüyor.

ÇOK AMAÇLI HİZMET

Robert Allan tasarımıyla üretilen RAmparts 2400SX serisi SAAM Palenque’nin uzunluğu 24.4 metre, genişliği 11.25 metre, yüksekliği ise 5.6 metre. İki Caterpillar 3516C ana motorla yürüyen SAAM Palenque, 72 tonluk etkileyici bir çekme kuvvetine ve 12.5 knot azami hıza ulaşabiliyor. FiFi 1 sınıfı römorkör söndürme amaçlı saatte 2 bin 700 m3 su püskürtebiliyor.

6 MÜRETTEBAT GÖREV YAPIYOR

SAAM Palenque’nin güverte üzerinde kaptan ve başmühendis kamaraları ile yemekhane, salon, mutfak ve duşlu tuvaleti ve güverte altında 2 adet çift kişilik kamarası bulunuyor. SAAM Palenque böylece 6 mürettebat için konforlu bir yaşam alanı sunuyor.

HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEK

SAAM Towage Teknik Yöneticisi Pablo Caceres, SAAM Palenque ile ilgili şunları söyledi:

“SAAM Towage olarak Panama operasyonlarımızda ilgili müşterilerimizin beklentilerine mükemmel şekilde uyan bu yüksek kaliteli, etkin bir şekilde tasarlanmış ve iyi donanımlı römorkörün piyasaya sunulmasından büyük gurur ve memnuniyet duyuyoruz. SAAM Palenque’yi PPC Cristobal Konteyner Terminali’ndeki operasyonlarımıza ayıracağız. SAAM Palenque kesinlikle hedeflerimizi gerçekleştirecek.”

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA

SANMAR Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın ise, “Sanmar’da müşterilerimizle uzun vadeli ilişkiler kurmayı seviyoruz ve SAAM Towage’ın en son teknolojiyi ve maliyeti sağlamak için bir kez daha bize dönmesinden çok memnunuz. RAmparts 2400SX tasarım römorkörlerimiz, kompakt bir tasarımın manevra kabiliyetinin faydalarını daha büyük bir römorkörün gücü ve kuvvetiyle birleştiren son derece faydalı bir seçim ve dünyanın dört bir yanındaki operatörlerden yoğun ilgi görüyor” dedi.

sanmar-016.jpg

Editör: TE Bilişim