Şanlıurfa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümünde Osmanbey Şehitliğinde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törende Şanlıurfa Valiliği çelengi Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanlığı Çelengi, Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediyesi Çelengi Başkan Nihat Çiftçi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Çelengi de Mehmet Yavuz tarafından anıta bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından şehitler için saygı duruşu ve saygı atışı gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna şehitlik defterine yazdıklarını okudu. Vali Tuna şehitlik defterinde, “övgülerin ve müjdelerin en güzeline layık olan kahraman vatan evlatları. Şehitleri günü vesilesiyle huzurlarınıza en derin hürmetlerimizi ve en kalpten minnet duygularımızı arz etmeye geldik. Bizlere miras bıraktığınız Anadolu topraklarının her karışı için canınızı feda etmekten mübarek kanlarınızı büyük Türk Milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmadığınızı milletçe çok iyi biliyoruz. Sizler de biliniz ki milletçe bıraktığınız her emanete sahip çıkıyor, sizin şehadet sebeplerinizi aynı ruhla, aynı heyecanla yaşatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar olması için yüce milletin her bir ferdi olarak üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize söz veriyoruz. Bu vesileyle bağımsızlığımızı ve geleceğimizi borçlu olduğumuz başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Anadolu’yu vatan kılışımızdan bu yana yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Tören şehit kabirlerine kırmızı karanfil bırakılmasıyla sona erdi. Osmanbey Şehitliğindeki törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, askeri ve idari erkan, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: iha