Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM ) tarafından, herhangi bir doğal afet ve yangın durumlarında personelin hazırlıklı olabilmesi amacıyla hem eğitim hem de uygulamalı olarak tatbikat gerçekleştirildi.
Gerçeğini aratmayan tatbikat öncesinde tüm personele ADSM İdari katında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Başhekimliği ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) sorumlusu Harun Bulut ve Sinan Yavuz tarafından Sivil Savunma ve HAP konularında eğitim verilmesiyle senaryo gereği jeneratörün bulunduğu odada yangın çıkarıldı. Yangının çıkışıyla beraber hastanenin yangın algılama sisteminin devreye girişiyle tüm hastane personeli acil durum gereği binanın tahliye edilmesiyle tatbikat sona erdi.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Ağız ve Diş Sağlığı (ADSM) Başhekimi Göksel Kınay, “Hastanemizin yangın gibi afet risklerine hazırlıklı olunması bakımından kurumlar arası iş birliği halinde icra ettiğimiz tatbikat ile hasta ve personel tahliyesi, kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağının denenmesi, tüm ekip ve personelin hareket kabiliyetinin ölçülmesi ile bilgi ve bilinçlerinin artırılması, hastane afet planının test edilerek noksanlıkların giderilmesi amaçlanmıştır. Başarılı bir tatbikat oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Allah gerçeğini göstermesin” dedi.
Kaynak: iha