Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı nedeniyle Bulvar AVM’de "Trablusgarp’tan Çanakkale’ye" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığından derlenen 70 fotoğraftan oluşan sergi; İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği işbirliğiyle açıldı. Serginin açılışı Yıldırımlar Mehter Takımı’nın marşlarıyla yapıldı. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışına; İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları Musa Yüksel ve Yahya Çınkıl, TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Dr. İbrahim Yıldırım, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, "Geçmişini unutan geleceğine yuva kuramaz. Dolayısıyla biz Çanakkale’yi, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmamamız lazım. Bizim ülkemizin temellerini onlar attı. Huzurlu yaşamamızı sağlayan onlardı. Onları unutmayarak, onların yaşadıklarından ders alarak aynı durumlara bir daha düşmeden yolumuza devam edelim inşallah" dedi.

Açılışın ardından TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, katılımcılara fotoğrafları anlattı. Bulvar AVM Sergi Salonunda açılan sergi 24 Mart’a kadar görülebilecek.
Kaynak: iha